Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Trendovi

Ipak odlazak Anne Wintour?

Glavna urednica američkog izdanja Vogua Anna Wintour, mogla bi se nakon dvadeset godina uspješne karijere prestati baviti modom.

Iako se ova vijest provlači kroz medije već duže vrijeme, najnoviji povod za nju je preemotivna reakcija Anne Wintour na dodjeli National Magazine Awards a na pitanje novinara o mirovini.

"Urednica iz pakla"

Šezdesetogodišnja urednica čija se zarada procjenjuje na dva milijuna dolara godišnje punih dvadeset godina na čelu je najprestižnijeg svjetskog modnog magazina. Danas je priznata kao jedan od najjačih autoriteta u modnoj industriji.

Rođena je u Londonu 1949. godine, a prije dolaska u izdavačku kuću Condé Nast radila je u Harper’s Bazaaru, te u magazinima Viva i Savvy. Voljeli je ili ne, "urednici iz pakla", kako je mnogi nazivaju aludirajući na njenu beskompromisnost i tešku narav, nitko ne osporava stručnost.

Nedavni pad izdavačke industrije u cijelosti, približavanje kraja njenog mandata, sve veće nezadovoljstvo kritičara uređivačkom politikom te pad oglasnih stranica za više od 22%, pokrenuli su lavinu nagađanja o umirovljenju Anne Wintour.

Konkurencija iz Francuske i Rusije

Činjenica jest kako je posljednjih godina ova urednica doživljela niz poslovnih neuspjeha a pogotovo se to odnosi na smanjenje časopisa Vogue za muškarce na samo dva godišnja izdanja te moguće gašenje Vogue Livinga i Fashion Rocksa, još nekih od publikacija spomenute izdavačke kuće.

Njenu ljutnju zasigurno je najviše potaklo to što se kao kandidatkinja za njeno mjesto spominje ponovno njena vječna modna suparnica Carine Roitfeld, urednica francuskog Voguea. U igri je, međutim, još i Aliona Doletskaya, sadašnja urednica ruskog izdanja Voguea.

Vrag odnosi Wintour?


Iako je za New York Observer izjavila kako nema namjeru napustiti američku modu sada, a ni u doglednoj budućnosti ostaje za vidjeti hoće li "ledena" dama ovoga puta uspjeti izvojevati pobjedu i zadržati svoje mjesto na modnom tronu.

Hoće li uostalom kraj priče nalikovati filmu "Vrag nosi Pradu" prema bestseleru Lauren Weisberger, bivše pomoćnice Anne Wintour, koja je nakon što je dala otkaz napisala roman o mračnoj strani modnog businessa i despotskoj glavnoj urednici modnog časopisa čija ambicioznost i beskompromisnost s lakoćom svladaju sve prepreke pa putu uspjeha?

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

S modne piste

Kiša za doručak, sunce za kraj dana. Ekstravagancija i poznati, kozmopolitski ugođaj prijestolnice mode, Milana. Sve je to poveznica s novom kolekcijom „Dare to...

Fashion report

Bez obzira na trendove i sezonu, jedna od stvari koja nikada ne izlazi iz mode je majica s printom koja se lako može uklopiti...

Zanimljivosti

Dvominutno pravilo je odličan lijek protiv odugovlačenja i lijenosti jer vam olakšava započinjanje zadatka.

S modne piste

Ovoga proljeća naše druženje započeli smo u Zoološkom vrtu grada Zagreba, a nastavljamo ovaj vikend 14. i 15.5.2022. u Avenue Mallu!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.