Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Francuskinja Isabelle Huppert predsjedat će od 13. do 24. svibnja ocjenjivačkim sudom 62. međunarodnog filmskog festivala u Cannesu na kojemu je već dvaput proglašena najboljom glumicom, 2001. u "Pijanistu" Michaela Hanekea i 1978. u "Violette Noziere" Claudea Chabrola, priopćili su organizatori.<br />

Kultura

Isabelle Huppert predsjedat će ocjenjivačkim sudom 62. festivala u Cannesu

Francuskinja Isabelle Huppert predsjedat će od 13. do 24. svibnja ocjenjivačkim sudom 62. međunarodnog filmskog festivala u Cannesu na kojemu je već dvaput proglašena najboljom glumicom, 2001. u "Pijanistu" Michaela Hanekea i 1978. u "Violette Noziere" Claudea Chabrola, priopćili su organizatori.

"Presretna sam i ponosna. Cannes i ja, to je duga priča i idući susret će još jednom potvrditi moju ljubav za taj festival i za svjetski film", rekla je 55-godišnja glumica, kako se navodi u priopćenju.

"Cannes, to su otvorena vrata svim novim zamislima koje dolaze iz svijeta. Oduševljava me što ću biti među prvim gledateljima filmova", rekla je glumica koja ovime ulazi u uski krug žena koje su predsjedale canneskim žirijem (Liv Ullmann, Jeanne Moreau, Francois Sagan).

Isabelle Huppert je rođena 1953. u dobrostojećeoj obitelji intelektualaca. Glumiti je počela u kazalištu, a prvi uspjeh na filmu postigla je 1976. u "Sudcu i ubojici" Bertranda Taverniera.

Riđokosa glumica, potpuno predana svom poslu, na venecijanskoj Mostri 2005. nagrađena je Zlatnim lavom za životno djelo, a surađivala je s redateljima kao što su Michael Cimino, Joseph Losey i Marco Ferreri. (HINA)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.