Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Obitelj

Isključite neželjene sadržaje

Evo s kojim programima možete zaštiti dijete dok surfa bez vašeg nadzora.

Programi za filtriranje nepoželjnih web stranica i ostalih sadržaja omogućit će vam da djetetu dopustite korištenje računala kraće vrijeme bez svog izravnog nadzora.
Kada odlučite dijete ostaviti samo za računalom i omogućiti mu pristup Internetu, nužno je ograničiti pristup programima i sadržajima koji nisu pogodni za djecu i maloljetnike.

Osnovna zaštita ugrađena u Windows poslužit će za prvu ruku, no za pravo rješenje morat ćete posegnuti za nekim od specijaliziranih programa koji omogućuju filtriranje web stranica, vremensko ograničenje surfanja i izradu izvještaja o aktivnostima korisnika.

NetNanny Home Suite – www.netnanny.com
Kada je riječ o zaštiti djece na Internetu i roditeljskom nadzoru, NetNanny je jedna od najpoznatijih tvrtki. Njihovi proizvodi dugi niz godina slove kao najbolji na tržištu i osvojili su mnogobrojne nagrade. Nažalost, nisu besplatni i za osnovnu inačicu ovog programa valja izdvojiti 50 dolara.

K9 Web Protection – www.k9webprotection.com

Potpuno besplatan i vrlo kvalitetan program omogućit će vam filtriranje web stranica po mnogim kriterijima i za većinu roditelja predstavljat će dovoljno kvalitetno rješenje. Nažalost, omogućuje samo kontrolu nad web stranicama, ali ne i nad programima koje dijete pokreće.

Child Control 2008 – www.salfeld.com

Nažalost, dobre stvari nisu besplatne, pa ćete za ovaj program, koji je jedan od ponajboljih koje možete kupiti, morati odvojiti 30 eura. Mogućnosti su mu velike i teško mu je naći ijednu zamjerku. Omogućuje blokiranje web stranica i programa prema svim mogućim parametrima, kao i definiranje niza sigurnosnih ograničenja.

CyberPatrol – www.cyberpatrol.com
Još jedan solidan ali, nažalost, komercijalan program. Za jednu godinu zaštite i sigurnog surfanja svog djeteta morat ćete izdvojiti 40 dolara. Ima gotovo sve mogućnosti kao i netom spomenuti Child Control, samo što mu je sučelje ponešto kompliciranije.

SentryPC – www.sentrypc.com
Nešto manje poznat program koji je natrpan mogućnostima i nudi ama baš sve što bi vam moglo zatrebati da zaštitite svoje dijete od nepoželjnog sadržaja s Interneta. Pregledno sučelje i dobra dokumentacija dodatne su prednosti. Cijena iznosi 50 dolara.

http://www.sigurnostdjece.com/

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Kultura

Kao i u svakom obiteljskom filmu naći će se i ovdje hvalevrijednih tema poput timskog rada, ustrajnosti i multikulturalnosti, no teško da će nekoga...

Duh i tijelo

Ženski život nikada nije lak, uvijek nosi odgovornosti i problema s kojima se žene suočavaju.

Obitelj

Prvi dani majčinstva sa sobom nose brojne prekrasne trenutke, ali i poneki izazov.

Drama Queen

Nekad taj blesavi zid ima više razumijevanja i ima bolju energiju od ljudi kojima smo okruženi.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.