Ako ste jedni od onih koji prate posljednje TikTok trendove u kuhanju i isprobavate nove recepte, jeste li već isprobali novi recept krumpir salate? Ova popularna društvena mreža posljednjih je dana potaknula gotovo sve kreatore sadržaja koji se bave kulinarstvom da isprobaju ovu naizgled jako finu salatu. Da, i mi smo pokleknuli ovom receptu jer izgleda fantastično! A otkrit ćemo vam – ne samo da izgleda fantastično, već je rapsodija za nepce.
Kako napraviti ovu jednostavnu krumpir salatu?
Za početak, potreban vam je krumpir za pečenje. Odaberite male krumpiriće, a ako su krumpiri veliki, savjetujemo vam da ih prepolovite. Dobro ih operite te tako u komadu i s korom stavite ih kuhati.
Dok se kuhaju, pripremite smjesu s kojom ćete začiniti krumpire. Iako na receptima na TikToku možete vidjeti da se začini samo posipaju po krumpiru, bolje će biti ako sve zajedno izmiješate u posudi te potom razmažete po krumpirima. Dakle, izmiješajte maslinovo ulje, sol, papar, papriku, češnjak i po ukusu malo chillija.
Zatim, kada se krumpir skuhao, procijedite ga i ostavite 10-ak minuta da se prohladi. Potom na masni papir na većem kalupu za kolače posložite krumpire i zdrobite ih čašom. Premažite krumpire napravljenom smjesom i stavite ih u prethodno zagrijanu pećnicu na 180C, na 20 – 30 minuta. Pred kraj pečenja, ako imate opciju ventilatora na pećnici, uključite je na dvije minute.
Dok se krumpir peče, pripremite kremastu smjesu u koju ćete na kraju staviti krumpire. Potrebno vam je kiselo vrhnje ili grčki jogurt, majoneza, malo senfa, luk (crveni, mladi ili oboje, kako više volite), peršin (može svježi ili iz vrećice) te ostalih začina po volji. Mi smo još dodali malo soli, limunovog soka, češnjaka i bosiljka. Luk s ostalim proizvodima je baza za ovaj umak, a kao što ste vjerojatno vidjeli na društvenim mrežama, mnogi stavljaju svježe krastavce, cherry rajčice ili neko drugo povrće što će dodatno osvježiti umak.
I za kraj, kada se pečeni krumpir ohladi, izrežite ga na kockice i umiješajte u umak.
Dobar vam tek želimo!
Tijekom školovanja na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu osnovala je Udrugu za promicanje inkluzija osoba s invaliditetom Mogu sve. Po završetku školovanja zapošljava se kao novinarska, a potom u marketingu. Danas je vlasnica marketinške agencije, ali i dalje piše kolumne te se bavi novinarstvom.