Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Isprobajte savršenu Tortu od kestena

Razbijte jesensku depresiju pripremom ukusnih jela po originalnim receptima Slavonije i Podravine.

Razbijte jesensku depresiju pripremom ukusnih jela po originalnim receptima Slavonije i Podravine. Ova gurmanska oaza zavičaj je vrsnim kuharima i slastičarima, profesionalcima i amaterima, a majstorske tajne prenose se sa generacije na generaciju i prilagođavaju modernim trendovima.

Za predjelo predlažemo fini namaz od čvaraka kojeg možete jesti u bilo koje doba godine, potom vruću krepku juhu od bundeve koja će ugrijati želudac, za glavno jelo lagani rižoto s aromatičnim vrganjima, a za kraj neodoljivu tortu od kestena. Nakon ovakvog ručka jesen će dobiti posve novi smisao. Inspiraciju smo pronašli u originalnoj online kuharici Gastro putovanje Virovitičko-podravskom županijom

Volite li kuhati uživat ćete u pripremi ovih sjajnih jela, a ako ste gurman ili se u kuhinji ne snalazite najbolje predlažemo gourmet putovanje u Slavoniju i Podravinu. Kako to rade najbolji otkrijte već 23. i 24. listopada na atraktivnoj Voćinskoj kestenijadi na kojoj će najveću tortu od kestena tradicionalno pripremati nagrađivana slastičarka Sandra Jadek. Ili 23. listopada skoknite do Kestenijade u Orahovici na kojoj se ispeče više od 250 kilograma kestena.

Foto Sanja Miljac

Za prste polizati!

Torta od kestena iz kuharice Gastro putovanje Virovitičko-podravskom županijom

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 150 grama šećera
  • 200 grama kesten pirea sobne temperature
  • 150 grama mljevenih orašastih plodova po želji
  • 100 grama maslaca sobne temperature
  • Prstohvat soli
  • Pola praška za pecivo
  • Žličica arome vanilije
  • Slatko vrhnje za šlag za ukrašavanje

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kalup promjera 20 cm obložite masnim papirom za pečenje, a stranice namastite. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i izmiksajte zajedno žumanjke i šećer dok ne pobijele. Dodajte im kesten pire, mljevene orašaste plodove i maslac, prašak za pecivo i aromu vanilije. Miksajte da se sve spoji. U posebnoj posudi istucite bjelanjak s prstohvatom soli u čvrsti snijeg. Špatulom lagano umiješajte bjelanjak u smjesu žumanjaka. Izlijte dobivenu smjesu u kalup i pecite pedesetak minuta. Ohladite tortu i ukrasite je šlagom po želji.

Fotografije Sanja Mijac

Pročitajte još

Putovanja

Sanjate o odmoru u luksuznom smještaju usred netaknute prirode, a blizu većih središta? Stres i ubrzani ritam života ublažit će vam Tena, Maja, Sara...

Putovanja

Tri grada i bezbroj zanimljivih doživljaja, puno smijeha i zanimljivih sadržaja, neodoljiva priroda i priča o gradovima koji oduševljavaju svojom posebnošću, priroda po mjeri...

Gastronomija

Jesen u Zagrebu trenutno pokazuje svu svoju raskoš, a jednako raskošna je i ponuda u poznatoj zagrebačkoj slastičarnici Orijent, gdje se ovih dana šire...

Putovanja

Plemićka ruta jedan je od najjačih aduta Slavonije i Podravine. Sjajan odabir za moderne putnike u potrazi za opuštajućim odmorom.

Advertisement