Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Seks

Istraživanje G-točke

Ne pronalaze svi tajanstvenu erogenu zonu.


Smatraju kako je ona rezultat ženske mašte poduprte časopisima te seksualnim terapeutima. Dodaju da je ovaj mit mnoge muškarce i žene obeshrabrio u pogledu njihovih seksualnih života.

G-točka navodno je malo područje unutar vagine gdje su koncentrirana čvorišta živaca. Ako ja seksualni partner podražava, ova točka trebala bi proizvesti fantastičan seksualni užitak. Neki savjetnici i terapeuti na njoj su izgradili karijere, savjetujući žene kako potaknuti aktivaciju uz pomoć raznih vježbi ili dijeta.

No studija koju su proveli znanstvenici s Kraljevskog sveučilišta u Londonu, bacila je sjenu sumnje na dosad izrečene tvrdnje. Koautor Tim Spector, profesor genetske epidemologije objašnjava: ˝Žene mogu smatrati da će uz pomoć raznih metoda pronaći G-točku, no činjenica je da je nemoguće pronaći njene prave naznake. Ovo je najveće provedeno istraživanje po tom pitanju, te pokazuje kako je ideja G-točke subjektivna.˝

Ispitane su 1804 žene u dobi od 23 do 83 godine, a sve su bile blizanke. Da G-točka postoji, očekivalo bi se da jednojajčani blizanci, koji imaju jednake gene, također posjeduju i ovu točku. No u slučajevima gdje je jedan blizanac navodno imao ovu zonu, znanstvenici nisu otkrili isto kod drugoga. U stvari, jednojajčani blizanci nemaju više šansi za posjedovanjem ove točke od dvojajčanih, koji dijele samo polovicu istih gena.

Oko 56 posto žena izjavilo je kako ima G-točku, no one su bile mlađe dobi i seksualno aktivnije. ˝Mislim da ova studija pokazuje razliku između popularne znanosti i biološke ili anatomske znanosti˝, dodaje Gedis Grudzinskas, ginekolog konzultant iz bolnice London Bridge.

G-točku popularizirala je seksologinja Beverly Whipple sa Sveučilišta Rutgers 1981. ime je dobila po njemačkom ginekologu Ernstu Grafenbergu koji je tvrdio da je otkrio novu erogenu zonu još 1950-tih.

Whipple tvrdi kako je otkrila G-točku tijekom istraživanja provedenog na 400 žena, te novu britansku studiju smatra nepotpunom. ˝Najveći problem kod te studije jest da blizanci uglavnom nemaju iste seksualne partnere.˝

www.metro-portal.hr


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks

Svaka žena ponekad osjeća bol tijekom seksualnog odnosa. INTIMINA objašnjava zašto.

Seks i osjećaji

Osobe koje imaju stresan život ponekad dožive da se njihovi svakodnevni problemi preliju u krevet i unište seksualnu želju.

Duh i tijelo

Žene se najčešće o svojim problemima raspišu anonimno u malenim okvirima na društvenim mrežama.

Seks i osjećaji

Istočnjačke mudrosti o seksualnoj energiji kao putu do zdravlja i vitalnosti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.