Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Iva Sabolek: Jednostavnost djece

Svatko od nas je različit

Spomenula sam već da postoje knjige o tome kako odgajati djecu, kako biti u uspješnoj vezi, kako imati dobre međuljudske odnose… Ali ono što je- svatko od nas je poseban, jedinstven i različit.

Sve napisano možete pročitati i pokušati primijeniti u svom životu, ali najbolja knjiga je ona koju vi sami napišete.
I svaki roditelj želi najbolje svom djetetu i odgaja ga najbolje što može i zna. Ali, ono što se dešava u umu djece do šest godina, vi sada svojim analitičkim, racionalnim i svjesnim umom ne možete shvatiti.

Nakon dogovorenog termina, gospođa je ušla u moj ured sa svojom kćerkom od 4 godine. Preko telefona smo popričale ukratko i rekla je da njena djevojčica ima problem i da ju često boli trbuh, obavili su pretrage kod liječnika i s te strane je sve u redu.

Mama je htjela biti s djevojčicom u uredu, ali ja sam pitala dijete da li želi da i mama bude s nama u uredu, na što je rekla da može.

djevoj2Djeca imaju još uvijek maštu i doista im je jednostavno zamisliti što god od njih tražite. Jednostavnost djece se očituje u tome što oni ne razmišljaju analitičkim umom. Ako se na nekoga naljute, doista kod većine njih, to je kratkog vijeka. Ne zamjeraju, dobronamjerna su, oproste brzo, žele sve najbolje i još uvijek im svijet izgleda ružičasto. Djevojčica je zatvorila oči i u mislima gurala loptu u kantu vode, u jednom trenu njena ruka je skroz opušteno pala kraj naslona. Rekla sam joj da zamisli svoju najdražu igračku. Zamislila je svog plišanog medu i opisala mi ga sa svim detaljima, crvenom mašnom…Tražila sam da pregleda svog medu iznutra da vidi da li je zdrav. Medu je bolio trbuh! Pustila sam je da mi opiše kako ga to boli i dok je ona to opisivala, u jednom trenutku sam je samo upitala zbog čega medu boli trbuh. Odgovorila mi je: kada se mama i tata svađaju.

Nije potrebno objašnjavati da je dijete tu bol preslikano objasnila na svom plišanom ljubimcu. Njena mama me u tom trenutku nelagodno pogledala.

Tražila sam tu djevojčicu da objasni medi kako to što se mama i tata svađaju nema nikakve veze s njim i da mu obeća da će ga ona uvijek paziti i voljeti.

Ova terapija je bila kratka kao i ova priča o tome jer gospođa nije imala vremena ili snage ostati i popričati sa mnom na moju molbu. Nikada se nije niti javila. Sigurna sam da je jednostavnost uma njene djevojčice riješila tu bol i da će naći načina nositi se s time dalje u životu.

www.hipnoza-hipnoterapija.com.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Kultura

Kao i u svakom obiteljskom filmu naći će se i ovdje hvalevrijednih tema poput timskog rada, ustrajnosti i multikulturalnosti, no teško da će nekoga...

Duh i tijelo

Ženski život nikada nije lak, uvijek nosi odgovornosti i problema s kojima se žene suočavaju.

Obitelj

Prvi dani majčinstva sa sobom nose brojne prekrasne trenutke, ali i poneki izazov.

Drama Queen

Nekad taj blesavi zid ima više razumijevanja i ima bolju energiju od ljudi kojima smo okruženi.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.