Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Horoskop

Izazovi moderne žene

Kako uskladiti posao i obitelj?

S prvom godinom većina majki suočava se s vječnim pitanjem kako uskladiti posao i obitelj. Nakon godine dana provedene u novoj, majčinskoj ulozi, vrijeme je prisjećanju i role zaposlenice.

Izazovi moderne žene rastu iz dana u dan. Osim obitelji i karijere, tu su prijatelji koje ste zapostavili u procesu, teretana ili fitness radi privlačnosti i zdravlja te osobni hobi jer želite učiniti nešto i za sebe. A dan još uvijek ima samo 24 sata.

Česta su mišljenja kako žena ne može imati i karijeru i biti dobra majka. No, mora li se žena odreći sebe činom rođenja?

Ambicioznost kao da nije dobra vrlina za odgoj djeteta. Naravno da odgovornost postoji, za život koji donosite na svijet, ali i za sebe kao osobu, čime dolazimo do prioriteta, nezaobilaznih po pitanju ove teme. Da, treba ih znati posložiti, ali i ih se i pridržavati jer lako ih je izokrenuti.

Kao majka i poduzetnica i sama nastojim pomiriti sve uloge u životnoj predstavi scenografije čistog i pospremljenog doma. A iako imam pravo zbog dvojčeka biti na porodiljskom tri godine, život domaćice nisam upoznala, prihvativši se računala već na bolničkom krevetu. I radi toga smatram se jako sretnom, što zbog mogućnosti da učinim nešto nezadovoljna niskim porodiljnim naknadama, što zbog opcije bijega u virtualni svijet i odmora.

Uostalom, djeca su mi dala "vjetar u krila“, inspiraciju i polet za posao i nove projekte, osmislila me na sasvim nov način. Trebam li se onda u ime njih i odreći toga?
Istina, lako se zavesti i pomiješati prioritete, pa se često liježući s djecom pitam jesam li danas dovoljno bavila se s njima, instinktivno ih zatim ljubeći ne bi li nadoknadila potencijalni nedostatak sebe.

Ipak, radije im dajem sretnu majku na nešto manje vremena, nego nezadovoljnu po cijele dane. Kvaliteta i u ovom slučaju, za mene, ima prednost ispred kvantitete.
Napokon, ta grižnja savjesti prema vlastitoj djeci vodi nas naprijed i kada nestane možemo biti sigurni da nam je prestalo biti stalo. Dobro da je tu i lebdi nad nama poput sivog oblačka, jer dok je osjećamo dobri smo roditelji.

A posao i karijera ionako su neminovni kao porez i smrt.

Dvojčeki.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Top menadžerica

Sve bolje šanse za ostvariti fantastičnu karijeru imaju i žene, koje sve češće viđamo na ključnim upravljačkim pozicijama, kao i u poduzetničkim vodama.

Top menadžerica

Na otvorenju Mövenpicka Zagreb, koji je dio Accor grupacije, imali smo priliku upoznati njihovu šarmantnu menadžericu Anne Wahl-Pozeg koja je 2020. bila među top...

Duh i tijelo

Najčešće uvjeravamo sami sebe kako su ovi uspješni imali dobru financijsku podršku, bogatu obitelj, da su pametniji, talentiraniji ili da su jednostavno imali sreće...

Dobar posao

Kozmetičare posjećujemo gotovo cijeli život, što zbog tretmana uljepšavanja, a što zbog problematike lica.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.