Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
izbjeljivanje zubi
izbjeljivanje zubi

Savjeti stručnjaka

Izbjeljivanje zubi od A do Ž

Postoje dvije vrste proizvoda za izbjeljivanje – whitening proizvodi i bleaching proizvodi, a imate priliku i osvojiti jedan

Zdrav, lijep i blistav osmijeh jedna je od najvećih estetskih značajki svake osobe. Osmijeh govori o osobi više od ijedne druge fizičke osobine i prva je stvar koju drugi primijete. Ako je lijep, daje samopouzdanje i utječe na otvoreniju i bolju komunikaciju s okolinom. Zamislite sve dobre promjene koje lijep osmijeh može donijeti?!

Zašto zubi gube prirodnu bjelinu i sjaj?

Dugogodišnje konzumiranje kave, crnog vina, tamnih sokova i cigareta može dovesti do promjene boje zubi. Takve promjene mogu se u ranom stadiju odstraniti zubnim pastama, profesionalnim čišćenjem ili pjeskarenjem zubi. Međutim, tijekom godina diskoloracije postaju sve intenzivnije i sve se teže odstranjuju, tako da se u tim slučajevima, pod uvjetom da caklina zuba nije oštećena, izbjeljivanjem mogu postići uspješni rezultati.

Izbjeljivanje zubi može poboljšati izgled osmijeha i osobnosti. To je estetski postupak kojim se postojeća boja zuba mijenja u nekoliko nijansi svjetliju. Postoje dvije vrste proizvoda za izbjeljivanje – whitening proizvodi i bleaching proizvodi. Whitening proizvodi služe u svrhu uklanjanja različitih pigmenata (kave, čaja, duhanskog dima) nakupljenih na zubima tijekom vremena, a nalaze se u svakodnevnoj prodaji, kao zubne paste i kao različiti drugi proizvodi. U bleaching skupinu ulaze proizvodi koji mogu promijeniti postojeću boju zuba u svjetliju. Takvi proizvodi trebali bi se upotrebljavati isključivo pod profesionalnim nadzorom.

Izbjeljivanje zubi nije za svakoga

Izbjeljivanje treba izbjegavati u trudnoći, za vrijeme dojenja te kod alergije na sastojke pasta za izbjeljivanje. Pacijentima se preporuča sanacija postojećih karijesa, parodontoloških problema te oštećenih ispuna, uoči samog postupka izbjeljivanja. Bitno je naglasiti kako se izbjeljivanjem ne može izbijeliti boja ispuna, krunica, mostova i ljuskica.

Autor: mr. sc. Renate Čutura, dr. med. dent.
[box style=”0″]

OSVOJITE NAGRADU

Poklanjamo  vam 3 Pearl Drops paste za izbjeljivanje zubi. Uz dm, Pearl Drops bit će prisutan i u BIPA-i, i to za početak s dva proizvoda – pastama Pearl Drops Hollywood Smile i Pearl Drops Instant White. Povodom ulaska u BIPA-u do 23.11.2014. proizvodi će biti povoljniji za 25%, promotivna cijena iznosit će 29,90 kn.

Želite li osvojiti ovu nagradu pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom PEARL DROPS te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela i svoju punu adresu.

Koji prirodni ekstrakt sadrži Pearl Drops Instant White pasta?

Vaše prijave primamo do 1. prosinca 2014., nakon čega ćemo unutar ovog članka objaviti ime dobitnika.

Dobitnice su Ivana Bužić, Irena Barun Knežević i Viktorija Kretić. Čestitamo!

[/box]

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zdravstveni karton

Imati hollywoodski osmijeh i bijele zube, danas je lakše nego ikada prije.

Savjeti stručnjaka

Stav da profesionalno izbjeljivanje zubi u ordinaciji uništava caklinu je neispravan, netočan i dovodi pacijente u zabludu.

Savjeti stručnjaka

Dr. Tamara Žaja Miličić o najsigurnijem načinu za izbjeljivanje zubi.

Zdravlje

Lijep osmijeh i bijeli zubi svakom čovjeku otvaraju vrata.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.