Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

Jackson je najunosnija mrtva slavna osoba

Kralj popa je prva od 12 unosnih preminulih osoba po Forbesovoj listi.

Iznenadna smrt pop zvijezde Michaela Jacksona rastužila je milijune njegovih obožavatelja diljem svijeta, ali ih je i potaknula na kupnju njegove glazbe i učinila ga najunosnijom mrtvom slavnom osobom, objavio je u ponedjeljak časopis Forbes.

Pokojni Jackson "zaradio" je u proteklih godinu dana ukupno 275 milijuna dolara, više nego preostalih dvanaest mrtvih slavnih osoba na Forbesovoj listi zajedno.

"Prvo mjesto Jacksona na popisu nije iznenađenje s obzirom na činjenicu da je njegova smrt diljem svijeta obnovila zanimanje za njegovu glazbu", rekla je novinarka Forbesa Lacey Rose, prenosi Reuters.

Jackson je umro u lipnju 2009. u svom domu u Los Angelesu, ostavivši iza sebe troje djece i dugove od 500 milijuna dolara.

Na drugom mjestu popisa nalazi se Elvis Presley sa zarađenih 60 milijuna dolara, a treći je britanski pisac J.R.R. Tolkien, autor trilogije "Gospodar prstenova", koji je zaradio 50 milijuna dolara. Četvrti na popisu je kreator Charlie Browna i Snoopyja Charles Schultz, a peti bivši Beatle John Lennon.

Forbes je priopćio da se na popisu nalaze slavne osobe koje su postumno zaradile najmanje pet milijuna dolara u razdoblju od listopada 2009. do listopada 2010.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Financije

Christy Walton je najbogatija žena na svijetu

Financije

Tko su najbogatije zvijezde?

Dobar posao

Gisele Bundchen u prošloj sezoni zaradila 42 milijuna dolara

Dobar posao

Forbesova lista mladih i bezobrazno bogatih

Advertisement