Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Jadranske igre

Show program u kojem se hrvatska obalna mjesta natječu u tradicionalnim igrama.

U nedjelju 7. kolovoza nastavila se ovoljetna manija zvana Jadranske igre i to u vidu prve poluzavršnice ovogodišnjih Igara koja se održala u Gradu Pagu.Službena maskota Jadranko već od 19 sati je zabavljao i uveseljavao više od 1.000 navijača koji su hrlili na tribine bodriti ponajbolje ekipe 'malih mista' Regije 3: Popay iz Primošten, Turanjsku uspinjaču iz Turnja, Paške podlanice iz Paga te Biogradsku ubotnic“ iz Biograda na Moru. Njima su se pridružili i mnogobrojni tv gledatelji koji su u Igrama uživali iz svojih naslonjača putem 1. programa HTV-a.Nakon serije maštovitih igara snage i spretnosti poput letećeg vaterpola, utrke s ribarskim kašetama, neobične trke 'kostimiranih' magaraca, tradicionalnog malomišćanskog potezanja konopa te, naravno, uz neizbježne uzavrele emocije igrača i njihovih navijača, euforično je slavila ekipa Primoštena Popay s ukupno 13 bodova, dok je, u izuzetno jakoj konkurenciji, za samo 1 bod razlike grad domaćin Pag, osvojio srebro. Broncom se okitila ekipa iz Biograda.Program Jadranskih igara dodatno je obogaćen promocijom tradicijskih i umjetničkih obrta te domaće radinosti kroz projekt Vrijedne ruke koji zajednički potpisuju Ministarstvo gospodarstva rada i poduzetništva, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora. Vrijedne ruke putovat će s Jadranskim igrama duž naše lijepe obale i podržavati završnice svih regija.Komentatori i voditelji kroz igre bili su: Karmela Vukov Colić, Mirko Fodor i Rene Bitorajac.Jadranske igre osmislio je Miroslav Krzyk iz Adria Events Agency, koja je uz tvrtku 5/Group na čelu s Davorom Komeričkim, organizator Jadranskih igara 2011. Generalni pokrovitelj je Ministarstvo turizma RH, a partneri projekta su HRT, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora i Hrvatska turistička zajednica. Šarene kostime za svaku je igru osmislila Jadranka Tomić, a scenografiju potpisuje Damir Gabelica, art direkciju projekta čine iskusni Ivan Miladinov, Aljoša Paro i Denis Wohlfart.

Već u srijedu, 10. kolovoza, održat će se 2. četvrtazvršnica gdje će se uz 8 ponajboljih ekipa te regije, samo 4 plasirati dalje na 2. poluzavršnu večer u gradu Crikvenici koja će, također biti uživo emitirana putem HTV-a 1. O Jadranskim igrama 2011. više saznajte na www.jadranskeigre.com, a svake nedjelje navečer poluzavršnice i veliko finale pratite na HTV1 nakon Velog mista.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Putovanja

U sklopu nešto novije tradicije, tisuće ljudi prerušenih u Djedice u dobrotvorne svrhe sudjeluju u utrkama Djedova Božićnjaka.

Moda

Nakon sto su čak četiri godine kreirale i svoju ljubav prema dizajnu čuvale samo za sebe, sestre Helena Šopar i Tamara Rebić odlučile su...

Putovanja

U Paškoj vali, samo par kilometara od Novalje, i na nekoliko kilometara od popularne plaže Zrće, na škrapama paškoga Barbata smjestili su se Zubovići...

Dobar posao

Portal MojPosao istražio je koliko su građani zainteresirani za osnivanje tvrtke za 10 kn.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.