Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Je li nam ručnik dovoljan za manje sala na trbuhu?

Koliko god metoda zvučala čarobno, je li ovo samo još jedan trik prema kojem bismo trebali biti skeptični?

Ovih bismo dana pokušali sve kako bismo skinuli masne naslage s trbuha. Prije više od 10 godina, japanski liječnik po imenu Toshiki Fukutsudzi razvio je jedinstvenu metodu za dovođenje tijela u formu. Za ovu metodu tvrdi da pomaže u rješavanju masnih naslaga s trbuha, poboljšava držanje i smanjuje bolove u leđima i sve to uz korištenje ručnika, korigirajući poziciju zdjelice.

Pomoću ručnika oblikujte valjak debljine između sedam i deset centimetara. Lezite na pod i postavite zarolani ručnik ispod donjeg dijela leđa. Noge ostavite ispruženima, a stopala razmaknite u širini ramena. Ruke podignite iznad glave, okrenite dlanove prema tlu, a mali prsti neka se dodiruju.

Ostanite ležati u tom položaju otprilike pet minuta. Kada ste gotovi, nipošto nemojte naglo ustajati, već se polako prebacite u sjedeći položaj. Čak smo pronašli i video.

Pomaže li doista ova japanska metoda s ručnikom?

Koliko god metoda zvučala čarobno, je li ovo samo još jedan trik prema kojem bismo trebali biti skeptični? Koliko istine stoji iza ove tehnike?

Prema riječima osobne trenerice i instruktorice joge Kirsten Scott, situacija je malo kompliciranija od gubljenja masnih naslaga na trbuhu.

Svi naši organi i udovi, uključujući crijeva i želudac, povezani su s mozgom preko kralježnice”, objašnjava. “Istina je da loše držanje može značiti i da su živčani putovi suženi, ukliješteni. Dio kralježnice između rebara i križa je mjesto gdje su povezani crijevni živci, pa ako se sagnete ili gurnete zdjelicu predaleko unatrag, to može rezultirati problemima s probavom kao što su zatvor, nadutost, plinovi i refluksa kiseline. Dakle, iako zatvor i nadutost čine vaš trbuh većim, ne mora značiti da imate salo na trbuhu. Napuhnuti ste i ne praznite crijeva kako treba. U osnovi, dio težine koju možete eventualno izgubiti kao rezultat svakodnevnog prakticiranja ove metode može biti samo rezultat nestanka napuhnutosti i boljeg pražnjenja crijeva.“

Mallory Creveling, osobni trener iz New Yorka pojašnjava kako ovaj pokret i nije loš, ali neće pomoći dovesti vas u formu kakvu sanjate. “Dok vježba s ručnikom može pomoći oko pravilnog držanja tijela, za trbušnjake ne postoji brzo rješenje“.

Uspravno držanje, kratka šetnja, meditacija – sve će to povoljno utjecati na vaš krvotok, na probavu, ali i na raspoloženje.

Više

Savjeti stručnjaka

Lucija Lugomer, naša poznata influencerica i model, odlučila se napokon riješiti dioptrije te je s nama podijelila svoje iskustvo. Saznajte sve o ovoj revolucionarnoj...

Zdravstveni karton

Zanimljivo je da vitamina D u organizmu ne može biti viška jer naše tijelo regulira njegovu količinu.

Duh i tijelo

Motivirali vas posao koji radite da svako jutro ustanete iz kreveta bez grča u želucu ili pomisli da i prije početka radnog vremena čekate...

Zdravstveni karton

Stomatološka poliklinika iDENT posluje od 2010. godine. Više od 10 godina postojanja i nekoliko tisuća pacijenata godišnje ono je gdje sadašnji i budući pacijenti...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.