Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Trendovi

Jean Paul Gaultier napušta Hermes

Poznati dizajner kreće samostalnim vodama.

Još prošle godine modnim su se krugovima proširile glasine o prekidu desetogodišnje suradnje Jean Paul Gaultiera s modnom kućom Hermes, nakon čega je uslijedio demanti, a potom još jedna u nizu uspješnih kolekcija poznatog dizajna čije su klijentice slavne osobe poput Madonne, Rihanne, Victorie Beckham i Kylie Minoque.

Odlazak s čela modne kuće Hermes, proglasio je sada osobno francuski dizajner, pojasnivši kako će modnu kuću Hermes napustiti nakon predstavljanja kolekcije za proljeće / ljeto 2011. godine, u listopadu 2010. godine, a tijekom predstavljanja ženskih pret-a-porter kolekcija U Parizu.'Nakon sedam uspješnih godina suradnje, Hermes i Jean Paul Gaultier zajedno su se usuglasili oko prekida svoje suradnje, te dopuštenjem mogućnosti da se Jean Paul Gaultier koncentrira na svoje vlastite projekte' navedeno je u službenom priopćenju branda povodom razvrgavanja zajedničkog djelovanja.

Nakon što su Jean Paul Gaultieru izrazili priznanje za znatan kreativni doprinos tijekom sedmogodišnje suradnje, predstavnici prestižne modne kuće Hermes su objavili kako će od, sezone jesen/zima 2011. godine, Jean Paul Gaultiera zamijenit Christophe Lemaire. Ovaj dizajner je, spomenimo, inače bio dosadašnji kreativni direktor Lacostea, a i on će se, s uskoro bivšom modnom kućom, oprostiti nakon što na newyorškom tjednu mode predstavi kolekciju za proljeće/ljeto 2011. godine, nakon čega će preći u Hermes.Porast prodaje usprkos recesiji

Modna kuća Hermes usprkos recesiji uspjela je u zadnjem tromjesečju zabilježiti porast prodaje od 18% i 15,2% porasta prihoda u cijeloj Europi, za sto je nesumnjivo zaslužan i Jean Paul Gaultier.
Prestižna francuska modna kuća, usprkos svojoj zavidnoj prošlosti, dolaskom Jean Paul Gaultiera 2003. godine, nakon što ju je ranije vodio Martin Margiela, modernizirana je zahvaljujući prvenstveno  njegovoj talentiranosti i inventivnosti. Štoviše, sam dizajner je i 45-postotni vlasnik dionica luksuzne francuske modne kuće, čime njegova povezanost s Hermesom, usprkos prekidu suradnje, zapravo niti ne prestaje.

Pedesetosmogodišnji dizajner poznat po svojoj nepresušnoj energiji već je najavio neke od svojih budućih poslovnih poteza – suradnju s francuskim proizvođačem namještaja Roche Bobois, kao i kreiranje kostima za najnoviji film španjolskog redatelja Pedra Almodovara.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Fashion report

Top 7 svjetskih brandova

Savjeti i preporuke

5 zamamnih mirisnih kreacija koje ćete dugo pamtiti.

Trendovi

Jean Paul Gaultier dizajnirao limitiranu ediciju bočica ovog popularnog bezalkoholnog pića.

Trendovi

Novi kreativni direktor popularnog pića glumi Serijskog Dizajnera u nove tri reklame.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.