Jednostavne, a kreativne ideje za uređenje hodnika

uređenje hodnika

Hodnik je dio stana koji često zanemarujemo kad je u pitanju uređenje. Često je on samo „ostava“ za tenisice, kapute, kišobrane i snopove ključeva. Sve „prljave“ stvari držimo u hodniku, tek ponegdje zaluta neka ukrasna zdjelica i ogledalo. Upravo zato donosimo vam savjete za uređenje hodnika. Saznajte kako od ove, često zapostavljene i neugledne prostorije, uz minimalne preinake stvoriti „chic“ uvertiru u vaš dom.

Lampa

Vrlo često hodnici su lišeni dnevnog svjetla, a žučkasta plafonjera jedina je rasvjeta. Odličan način “podizanja” prostorije jest mala stolna lampa. Ona će dati romantičan, pomalo boudoir efekt, naročito postavite li ju ispred zidnog ogledala.

uređenje hodnika

www.homemodish.com

Ormarić

Praktično je u hodniku imati ormarić za cipele, uštedi mnogo prostora i zaista se isplati investirati u njega. Idealno je postolje za spomenutu  lampu i eventalnu ukrasnu zdjelu za ključeve/bombone/sitniš.

uređenje hodnika

www.pinterest.com

Ogledalo

Ogledalo je definitivno must have svakog hodnika. Povećava prostor, a i najbolji je saveznik u finalnom dotjerivanju prije izlaska iz stana. Ukoliko vam financije i dimenzije hodnika dopuštaju, odaberite ogledalo gdje se možete vidjeti u cjelosti. Svoj osobni pečat dajte prilikom odabira okvira. Masivni barokni okviri za boudoir efekt, minimalizam i ravne linije za praktične. Kreativni mogu napraviti vlastite okvire – na rubove ogledala zalijepiti fotografije, citate, podsjetnike. Ukoliko odabirete manje ogledalo, preporučamo da ga postavite iznad ormarića.

uređenje hodnika

www.mabuno.com

Stolac/tabure

Koliko ste se samo puta preznojili navlačeči obuću stoječki? Priznajte da vam se sigurno  dogodilo da vam je izvirila i „posteljina“ dok ste čučali, vezivali i navlačili obuću! Upravo zato postavite nešto kako bi se izbjegli ti nezgodni trenuci. Mali tabure u kontrastnoj boji u odnosu na zid, dat će wow efekt i dokaz da brinete o detaljima. Ukoliko su vaš hodnik i džep malo većih dimenzija, uparite ogledalo s baroknim stolcem. Stolica na rasklapanje uz DIY ogledalo pobrinut će se da zaokruži priču o nepretencioznom hodniku, koji ipak ima sve. Stoga, pobrinite se da svakako nađete mjesta za sjedalicu, zaista postoji bezbroj mogućnosti kako ju uklopiti.

uređenje hodnika

www.pinterest.com

Tapete, naljepnice, boje zidova

Ohrabrite se i tih nekoliko kvadrata dotjerajte bojom ili uzorcima. Igrajte se konstrastima u odnosu zid-namještaj. Ostavite li zid bijelim, a namještaj minimalističkim, odlično rješenje su zidne naljepnice, posebice crne folije koje imitiraju školsku ploču – idealno za ispisivanje podsjetnika.

uređenje hodnika

www.alldaychic.com

Naslovna foto: www.bitmellow.com