Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Jednostavni kolač od limuna

Predahnite uz lagani kolač.

Ovo je jedan jednostavni kolač s limunom. U donjem dijelu kolača je biskvit s okusom limuna, a povrh je pjenasta krema sa sokom i samom koricom limuna. Odlično je kao slatko osvježenje nakon teške hrane.

Sastojci

za biskvit
  • 4 jaja (odvojena)
  • 120 g šećera
  • 120 g brašna
  • 1 žlica svježe naribane limunove korice
  • 0, 5 dl ulja
  • 1 žličica praška za pecivo
za kremu
  • 4 jaja (odvojena)
  • 200 ml svježe iscijeđenog soka od limuna
  • 350 g šećera
  • 2 žličice naribane limunove korice
  • 2 vrećice pudinga od vanilije
  • 1 žlica gustina
  • šećer u prahu za posipanje

http://coolrecepti.blogspot.com

Postupak

Pećnicu zagrijte na 180 C. Žumanjke odvojite od bjelanjaka, pa ih istucite sa šećerom. Dodajte limunovu koricu, brašno s praškom za pecivo i ulje. Na kraju gumenom žlicom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pecite 25 minuta. Za nadjev (kremu) od limuna uzmite još 4 jaja, pa odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjka stucite u snijeg uz dodatak 150 g šećera. Žumanjke izmiksajte s preostalih 200 g šećera dok ne postanu jako pjenušava i kremasta. Umiješajte sok od limuna, koricu, prašak za puding i gustin.Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Nadjev izlijte po tijestu, ravnomjerno ga razmažite i pecite kolač na 150 C još oko 30-35 minuta, dok se krema ne stisne. Gotov kolač izvadite, ohladite i izrežite na kocke. Pospite šećerom u prahu. Izvor: Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Mirisan vrući napitak za hladne dane.

Gastronomija

Namaz je izdašnog čokoladnog okusa i izvrstan je dodatak palačinkama i drugim slasticama.

Gastronomija

Recept za super ukusan desert koji se ne peče i idealan je za početnike.

Duh i tijelo

Zapravo, zašto ne biste sada uzeli čašu vode, istisnuli u nju pola limuna i odmah to popili?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.