Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Putovanja

Jeftina putovanja po Europi

Iskoristite sniženje cijena smještaja i razgledajte atraktivne europske gradove.

Cijene hotelskog smještaja pale su po cijeloj Europi. Prema izračunu stručnjaka, HPI odnosno Hotel Price Indexa, pokazuje da dvokrevetne sobe u prosjeku koštaju 24 posto manje nego prošle godine.

Ako vam kućni budžet dopušta kratko jesensko putovanje a želite razgledati atraktivan europski grad, razmislite o sljedećim vrlo povoljnim destinacijama:

1. RIGA

Glavni grad Latvije ujedno je kulturni, obrazovni, politički, financijski i industrijski centar Baltika. Stari dio grada upisan je na UNESCO-ovoj listi svjetske baštine, a poseban jesenski ugođaj posjetitelji će doživjeti sredinom studenog, kada se održava Staroriga – festival svjetla.

Temperature u Rigi u ovo se doba godine kreću oko 11 stupnjeva Celzijevih. Dvokrevetne sobe jeftinije su točno 24 posto u odnosu na lani, a vodič preporučuje starinski ali nedavno obnovljen hotel Europa Royale (četiri zvjezdice, 57 eura).

2. TALLINN

Srednjovjekovni grad još je 1997. godine uvršten u Svjetsku kulturnu baštinu i ubraja se među najstarija i najveća gradska središta u sjeveroistočnoj Europi. Glavni grad Estonije ima 400.000 stanovnika, a posjetitelje privlači i jedinstvenim božićnim sajmom (29. studenog – 7. siječnja) ispred gotičke vijećnice.

Cijene su u prosjeku za 11 posto niže nego prošle godine. Noćenje u hotelu s četiri zvjezdice kreće se oko 67 eura.

3. PRAG

Najstariji i najveći grad srednje Europe prepun je znamenitosti. Od Karlova mosta i Praškog dvorca do starih gradskih trgova i ulica, Zlatni grad ili grad stotinu tornjeva malo kojeg posjetitelja ostavlja ravnodušnim.

Poseban doživljaj za ljubitelje jazza večer je provedena u jednom od klubova poput Agharte gdje svaki dan od 21 sat počinje koncert uživo. Od 19. listopada do 4. studenog u Pragu će se održati i tradicionalni Jazz Festival.

Smještaj je pristupačniji za 23 posto u odnosu na prošlu godinu.

4. BUDIMPEŠTA

Glavni grad Mađarske najatraktivnije je razgledati s Dunava, nedavno pokrenutim multifunkcionalnim turističkim autobusom koji vozi po cesti i plovi po rijeci.

Na obali Dunava smještene su prekrasne zgrade poput Parlamenta i Akademije znanosti, a doživljaj je i razgledanje Memorijalnog parka s 40-ak skulptura iz doba socijalizma.

Hotelijeri su cijene snizili za prosječno 23 posto.

5. KRAKOV

Iako nije službeno središte Poljske, Krakov mnogi smatraju najljepšim gradom te države. Stari grad bogat je građevinama u stilu romanike, gotike, renesanse, baroka i secesije, a gotovo na svakom koraku turisti mogu očekivati dobru zabavu i uzbudljiv provod.

Grad ima nekoliko odličnih jazz-klubova u kojima se publici pruža jedinstveni glazbeni doživljaj i svirka uuživo.

Cijene su niže za 19 posto, a vlakom se iz Hrvatske može stići za pristupačnih 800 kuna (u oba smjera).


(www.metro-portal.hr)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Putovanja

Otići gdje poželim i raditi što želim imperativi su postpandemijskih putovanja.

Putovanja

79% putnika iz Hrvatske su izjavili da su im održiva putovanja važna mogu posvuda pronaći nadahnuće – bez obzira na to kamo bi ih...

Putovanja

Kao zemlja s dugačkom obalom, Grčka ima da ponudi nešto za sve turiste ovisno od potreba, afiniteta i financijskih mogućnosti.

Putovanja

Dobra rakija zagrijat će želudac, otvoriti apetit pa kad kušate sve fine delicije poput kulina, kobasice, čvaraka, krofni i slavonskih kolača…, užitak je još...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.