Jenna – kraljica YouTubea

Ona je mlada, beskompromisna, a njezina je pozornica Youtube. Jenna Mourey, poznata pod pseudonimom Jenna Marbles – prema psiću koji se nerijetko pojavljuje u njenim video uradcima, 26-godišnja je psihologinja koja je svjetsku slavu stekla objavljivanjem video klipova na YouTubeu. Njezina prva uspješnica,'Drunk makeup tutorial', u kojemu, objašnjava kako se našminkati, u pijanom stanju, broji više od 15 milijuna gledanja.

Danas, ova bivša konobarica i go go plesačica, ima preko 8.2 milijuna pretplatnika, a svoje 'vodiče' snima u 1.1 milijun vrijednom stanu u Santa Monici, koji je daleko ekskluzivniji od malenog stana u Massachusettsu u kojem je prije popularnosti živjela.

Jenna Mourey inspiraciju pronalazi u svjetskim zvijezdama poput Lady Gage i Justina Biebera, a nedavno su njezini video klipovi prešli broj od bilijun klikova. Dok su ljudi stariji od 30 godina zbunjeni pri spomenu njezina imena, mladi su i više nego dobro upoznati s njezinim radom. Naime, Jenna na Facebooku ima više fanova od Jennifer Lawrence, na Twitteru je popularnija od Fox Newsa, a na Instagramu ima više prijatelja i od same Oprah.

Brojni obožavatelji Jenna Mourey vole je zbog njezine spontanosti i uličnog humora, a mnogi su tinejdžeri potvrdili da bi radije gledali njezine klipove nego televiziju. Ona progovara o problemima mladih – seksu, dečkima, prijateljstvu i ljubavi. Nije li to dovoljna potvrda njezine kvalitete? Zahvaljujući velikoj popularnosti ova je plavuša morala zaposliti asistenticu i menadžera, dok se njezina majka brine za poruke obožavatelja.

TubeMogul je analizirajući promet na njezinoj stranici procijenjeno da je u protekloj godini gospođica Mourey zaradila oko 350 tisuća dolara, što joj je i više nego dovoljno za 'pristojan' život.

Uspjeh mlade Amerikanke dokaz je da novac često leži u zabavi, ali i potvrda snage i brzine Interneta kao medija kojem se mnogi pokoravaju.