Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Horoskop

Jesen Baracka Obame

Američki predsjednik udarnički – u pet dana održao je četiri govora naciji.

Dobro, Baracku Obami mora se priznati da pošteno zarađuje svoju plaću! Ili barem poštenije od mnogih predsjednika. Naime, samo u proteklih pet dana održao je četiri značajna govora naciji. Dakle, gotovo jedan dnevno. No pogled na kalendar pokazuje kako je u tih pet dana pao i vikend, što već povećava učinkovitost američkog predsjednika.

Nije da se ja posebno divim aktivnosti Baracka Obame. Dobro, ipak možda malo. Naravno, plaćen je on za to pristojnih 400 tisuća dolara na godinu. Manje od mnogih hrvatskih businessmena, ne? A i gori mu pod petama.

Nema baš nikakvog razloga za zadovoljstvo i opuštanje, a kamoli slobodne vikende. U nepunih osam mjeseci predsjednikovanja popularnost mu se sa 76 posto s početka veljače, neposredno nakon inauguracije, srozala na 53 posto! I to baš među neovisnim biračima, koji su mu i donijeli pobjedu. Zato ne čudi frenetično aktivna jesen Baracka Obame.

Doduše, vođenje središnje komemoracije 8. obljetnice napada na Ameriku, 11. rujna 2001., prepustio je potpredsjedniku Johnu Bidenu, sa suprugom Michelle započevši dan minutom šutnje na Južnoj tratini Bijele kuće prije nego će se otputiti prema Pentagonu položiti vijenac na spomen-obilježje ubijenim pripadnicima Ministarstva obrane (u udaru zrakoplova American Airlinesa u zgradu poginulo ih je 125, ali i 59 putnika na letu 77 i pet otmičara aviona). Tada je naciju pozvao na obnovu borbe protiv Al-Qa’ide. Pronicljivo i s razlogom, jer ni 72 sata nakon toga govora objavljena je audioporuka najtraženijeg terorista svijeta, vođe Al-Qa’ide, Osame Bin Ladena, u kojoj on nastavlja prijetiti Amerikancima novim napadima, nazivajući im predsjednika "nemoćnim“ zaustaviti ratove u Iraku i Afganistanu.Cijeli blog možete pročitati na www.bankamagazine.hr.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Dobar posao

Istovremeno 'strana' i 'naša' zvijezda – Olivia Slade-SIlović, poznatija pod nazivom profila Inspired By Croatia se doselila prije sedam godina, sasvim neplanski.

Video box 1

Seriju je režirao dobitnik Emmyja Peter Kunhardt, producenti su George Kunhardt, Teddy Kunhardt i Matthew O. Henderson, montažerka i producentica je Maya Mumma, a...

Putovanja

Sa svojom misijom da svima olakša istraživanje svijeta, Booking.com predstavlja četiri odličnih odredišta diljem planete Zemlje kako bi vam, ne samo izmamili osmijeh na lice,...

Suncokreti na oblacima

Osam godina pišem, piskaram, bacam svoje misli i istovremeno ih pretačem u redove, jedan ispod drugog.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.