Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

Jesen je pravo vrijeme da se posvetimo svojoj koži

Najčešće je riječ o hiperpigmentaciji – estetskom, kožnom problemu koji se javlja kao posljedica prekomjernog izlaganja suncu.

Djeca su u vrtićima i školama, a mi već lagano čeznemo za prvim slobodnim danima. Pogled na naše preplanulo lice ne skriva tragove ljeta posebice ako su ostavili trajan trag na koži. Najčešće je riječ o hiperpigmentaciji – estetskom, kožnom problemu koji se javlja kao posljedica prekomjernog izlaganja suncu. Karakteriziraju ga svijetlo do tamno smeđe mrlje koje se pojavljuju na tijelu i licu u obliku pjegica, točkica i flekica. Kod nekoga su one sladak, jedva primjetan dodatak, a kod nekih ozbiljan estetski problem, zbog učestalosti ili veličine.

Nastale hiperpigmentacije mogu se tretirati različitim preparatima i tretmanima. Odlazak na terapeutske intervencije obuhvaća niz depigmentirajućih pripravaka, kemijske pilinge, abrazivne metode i instrumentalne tehnike u dermatološkim ordinacijama poput lasera, IPL uređaja.

U ljekarničkoj domeni, preporučujemo Melascreen KONCENTRAT protiv smeđih mrlja koji namijenjen je intenzivnom tretmanu (posvjetljivanju) smeđih mrlja (hiperpigmentacijama) poput trudničke maske-melazme, kontracepcijske maske i mrlja nakon akni.

Visoko koncentrirana formula sastoji se od azelaične kiseline koja regulira prekomjernu proizvodnju melanina tako što sprječava djelovanje enzima odgovornog za njegovu sintezu i djeluje protiv slobodnih radikala i hesperidin metilhalkon koji u dubljim slojevima kože sužava proširene krvne žile.

U Melascreen koncentratu protiv smeđih mrlja također nalazimo i glikolnu kiselinu koja uklanja mrtve stanice s površine kože i na taj način smanjuje vidljivost smeđih mrlja odnosno hiperpigmentacija. Melascreen koncentrat se nanosi dva puta dnevno na lice, vrat i/ili dekolte. Za optimalne rezultate potrebno ga je  koristiti najmanje mjesec dana te izbjegavati izlaganje suncu. Ako se izlaganje suncu ne može izbjeći, dodatno upotrijebite specifični proizvod za svakodnevnu zaštitu kože od sunca poput Melascreen SPF 50+ kreme ili fluida.

Nakon mjesec dana primjene veličina i intenzitet smeđih mrlja smanjeni su 98%, a ten je ujednačen za 94%.

Važno je naglasiti kako proizvod mogu koristiti trudnice i dojilje.

Sve Ducray proizvode pronađite u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Više

Duh i tijelo

Za prave stvari treba se potruditi - čini mi se da se ovom parolom vodila priroda kada je stvarala šparoge

Trudnoća

Buduće majke, ali i sve one koje tek planiraju trudnoću često imaju brojna pitanja na koja ne mogu pronaći stručan odgovor.

Zanimljivosti

U svojoj ponudi, Thai Centar Thalea, nudi široki spektar drevnih masaža i različitih tehnika koje se prilagođavaju individualnim potrebama svakog klijenta.

Beauty report

Djecu posebno privlače zabavne ambalaže, ali pritom ne znaju što se u njima krije, a u pitanju mogu biti jake kiseline poput retinola.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.