Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

Jesenska njega kože u tri jednostavna koraka

Donosimo ključne korake jesenske njege kože kojima ćemo postići svjež i blistav izgled tijekom hladnijih dana koji su pred nama.

Promjena godišnjeg doba stresno je razdoblje za našu kožu, kada se prilagođava različitim vanjskim čimbenicima, odnosno kada se suočava s izazovima koji joj oni predstavljaju. Nakon ljetnog razdoblja, jesenski uvjeti zahtijevaju potpuno izmijenjeni pristup njezi kože, au narednim redovima donosimo ključne korake jesenske njege kože kojima ćemo postići svjež i blistav izgled tijekom hladnijih dana koji su pred nama.

Hidriranje kao ključ njege kože u toku jeseni

S padom temperature prirodno opada i vlažnost zraka, a naša je koža još podložnija isušivanju, zbog čega je jedna od prvih jesenskih preporuka za očuvanje lijepe kože lica dodatno se pozabaviti njezinom hidratacijom. Kada je u pitanju koža (a samim tim i zdravlje cijelog organizma), vrlo je važno imati na umu važnost vode i općenito unosa dovoljne količine tekućine koja će prvenstveno osigurati hidrataciju naših najvećih orgulje iznutra, a to je pravilo koje vrijedi bez obzira na godišnje doba. S druge strane, kada govorimo o rutini njege kože, s prvim naznakama hladnijih dana treba se odlučiti za preparate koji će je dodatno hidratizirati. Prilikom čišćenja dobro je odlučiti se za hidratantniji proizvod za čišćenje u obliku mlijeka, a tijekom dana redovito nanositi hidratantnu kremu koju treba birati prema tipu kože.

Najbolji tretmani za lice

Ne biste li baš bili zadovoljni svojim odrazom u ogledalu, nagradite svoju kožu pjegicama za koje je jesen zapravo idealno razdoblje. Nakon što je vaša koža prošla brojne ljetne kušnje i vjerojatno više puta bila izložena jakom suncu, određeni izbor tretmana, ovisno o vašim potrebama, zasigurno će joj se svidjeti. Budući da svi znamo da sunce nije prijatelj mladolikog izgleda kože, a samo ljeto nije idealno razdoblje za kozmetičke i medicinske tretmane, početak jeseni bit će pravo vrijeme da se odlučite za tretmane pomlađivanja kao što je nekirurško pomlađivanje laserom, koje je danas s razlogom iznimno popularno. Mezoterapija je također tretman koji će na odličan način oporaviti kožu od prošlog ljeta i osvježiti cjelokupni izgled, a mikrodermoabrazija također izaziva interes mnogih koji žele potaknuti proces obnove kože.

Noćna njega

Budući da želite poraditi na regeneraciji kože, imajte na umu da se ti procesi zapravo odvijaju tijekom noći, odnosno da su intenzivni tijekom noći i zato je treći korak jesenske njege kože noćna njega. Pobrinite se da se vaša koža regenerira tijekom noćnog odmora tako da se namažete bogatom kremom. To ne znači da je potrebno posegnuti za teškim i masnim kremama, već za kremama koje svojim sastavom odgovaraju povećanim potrebama vaše kože u ovom razdoblju godine. Ako vam je koža izrazito suha, savjet je da prije nanošenja noćne kreme na nju nanesete serum koji će je dodatno osvježiti.

Iako jesen karakteriziraju brojne ljepote, suhi zrak, hladnije vrijeme i kraći boravak na otvorenom, uz promjene utjecaja viših unutarnjih i nižih vanjskih temperatura, svakako su faktori koji ukazuju na povećanu potrebu za svakodnevnom njegom. Na našu će kožu utjecati i povratak obavezama nakon ljetnih praznika, manje sna i često intenzivniji stres, stoga budite dobri prema sebi i svom najvećem organu i ogledalu cjelokupnog zdravlja posvetite dodatnu pozornost. Nakon što osnovne korake njege kože uvedete u svoju rutinu i eventualno je nagradite odabranim tretmanima, bez sumnje ćete biti spremni za nove pothvate koje ovo doba godine gotovo uvijek nosi. Osim što svjedoči o vašem zdravlju općenito, vaša koža također je jedan od važnih čimbenika koji utječu na vaše samopouzdanje, a pravilna njega njezine ljepote i zdravlja sigurno će pozitivno utjecati i na ostale segmente vašeg života.

Promjena godišnjeg doba stresno je razdoblje za našu kožu, kada se prilagođava različitim vanjskim čimbenicima, odnosno kada se suočava s izazovima koji joj oni predstavljaju. Nakon ljetnog razdoblja, jesenski uvjeti zahtijevaju potpuno izmijenjeni pristup njezi kože, a u narednim redovima donosimo ključne korake jesenske njege kože kojima ćemo postići svjež i blistav izgled tijekom hladnijih dana koji su pred nama.

Hidriranje kao ključ njege kože u toku jeseni

S padom temperature prirodno opada i vlažnost zraka, a naša je koža još podložnija isušivanju, zbog čega je jedna od prvih jesenskih preporuka za očuvanje lijepe kože lica dodatno se pozabaviti njezinom hidratacijom. Kada je u pitanju koža (a samim tim i zdravlje cijelog organizma), vrlo je važno imati na umu važnost vode i općenito unosa dovoljne količine tekućine koja će prvenstveno osigurati hidrataciju naših najvećih orgulje iznutra, a to je pravilo koje vrijedi bez obzira na godišnje doba.

S druge strane, kada govorimo o rutini njege kože, s prvim naznakama hladnijih dana treba se odlučiti za preparate koji će je dodatno hidratizirati. Prilikom čišćenja dobro je odlučiti se za hidratantniji proizvod za čišćenje u obliku mlijeka, a tijekom dana redovito nanositi hidratantnu kremu koju treba birati prema tipu kože.

Najbolji tretmani za lice

Ne biste li baš bili zadovoljni svojim odrazom u ogledalu, nagradite svoju kožu pjegicama za koje je jesen zapravo idealno razdoblje. Nakon što je vaša koža prošla brojne ljetne kušnje i vjerojatno više puta bila izložena jakom suncu, određeni izbor tretmana, ovisno o vašim potrebama, zasigurno će joj se svidjeti.

Budući da svi znamo da sunce nije prijatelj mladolikog izgleda kože, a samo ljeto nije idealno razdoblje za kozmetičke i medicinske tretmane, početak jeseni bit će pravo vrijeme da se odlučite za tretmane pomlađivanja kao što je nekirurško pomlađivanje laserom, koje je danas s razlogom iznimno popularno.

Mezoterapija je također tretman koji će na odličan način oporaviti kožu od prošlog ljeta i osvježiti cjelokupni izgled, a mikrodermoabrazija također izaziva interes mnogih koji žele potaknuti proces obnove kože.

Noćna njega

Budući da želite poraditi na regeneraciji kože, imajte na umu da se ti procesi zapravo odvijaju tijekom noći, odnosno da su intenzivni tijekom noći i zato je treći korak jesenske njege kože noćna njega. Pobrinite se da se vaša koža regenerira tijekom noćnog odmora tako da se namažete bogatom kremom. To ne znači da je potrebno posegnuti za teškim i masnim kremama, već za kremama koje svojim sastavom odgovaraju povećanim potrebama vaše kože u ovom razdoblju godine. Ako vam je koža izrazito suha, savjet je da prije nanošenja noćne kreme na nju nanesete serum koji će je dodatno osvježiti.

Iako jesen karakteriziraju brojne ljepote, suhi zrak, hladnije vrijeme i kraći boravak na otvorenom, uz promjene utjecaja viših unutarnjih i nižih vanjskih temperatura, svakako su faktori koji ukazuju na povećanu potrebu za svakodnevnom njegom. Na našu će kožu utjecati i povratak obavezama nakon ljetnih praznika, manje sna i često intenzivniji stres, stoga budite dobri prema sebi i svom najvećem organu i ogledalu cjelokupnog zdravlja posvetite dodatnu pozornost.

Nakon što osnovne korake njege kože uvedete u svoju rutinu i eventualno je nagradite odabranim tretmanima, bez sumnje ćete biti spremni za nove pothvate koje ovo doba godine gotovo uvijek nosi. Osim što svjedoči o vašem zdravlju općenito, vaša koža također je jedan od važnih čimbenika koji utječu na vaše samopouzdanje, a pravilna njega njezine ljepote i zdravlja sigurno će pozitivno utjecati i na ostale segmente vašeg života.

Više

Savjeti i preporuke

Znate li da su Beiersdorf stručnjaci 1998. godine prvi upotrijebili koži identičan koenzim Q10 u kremi za njegu zrele kože?

Savjeti i preporuke

Zima nam stiže, a s njome suhi zrak zbog čega površina kože gubi vlažnost, brže se isušuje i više boravimo u zatvorenim prostorima.

Savjeti i preporuke

Pripadnici jačeg spola izazivaju pažnju i privlače poglede iz različitih razloga, ali briga o sebi na vrhu je popisa.

Darivanje

Mixa Hyalurogel Rich dnevna krema za lice posebno je dizajnirana za osjetljivu i nadraženu kožu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.