Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Jeste li prekvalificirani za posao?

Svaki posao je častan – barem privremeno.

Shema je poznata, imali ste perspektivan posao u rastućoj tvrtki, mobitel i laptop pri ruci dan i noć, smiješio se službeni auto i kartica… No troškovi su nadmašili prihode, naplata je u banani i mladi menadžer vašeg tipa završio je na zavodu za zapošljavanje. Uvjereni u svoj potencijal, javljate se na nekoliko oglasa, no od odgovora ni traga ni glasa. Počnete slati životopise na sve strane, no nakon dva-tri razgovora i dalje ništa. Ponos je lagano počeo popuštati i počinjete gledati oglase u kategorijama na koje do sada niste ni obraćali pažnju. Kako ste već čuli da su neki odbijeni jer su prekvalificirani, kako dobiti makar i taj posao?

Prva je mogućnost da se izvučete bez slanja životopisa. Njih se skenira već po početnim kvalifikacijama pa vaš odmah leti u smeće. Tako i tako će ih na svaki oglas doći cijelo more kandidata pa je to jedini način da se odabir napravi u nekom normalnom roku. Stoga pokušajte telefonom doći do poslodavca, iskoristiti svoje vještine pregovaranja da se pojavite na razgovoru preskačući tu prvu fazu.

“Dozirajte” svoj CV

Saznajte što je moguće više o tvrtki koja traži zaposlenike i složite priču koja im najbolje odgovara. Ako imate znanja i vještine koje traže, nemojte spominjati ostale koje ste stekli tijekom godina a koje su definitivno previše za tu poziciju. No prije ili poslije neki oblik životopisa morat će se naći na stolu budućeg poslodavca. Vrijeme je da upotrijebite sve svoje sposobnosti kako biste stisnuli na jednu stranicu svoja iskustva, znanja i vještine. Naglasak stavite na potrebne stvari, one koje vas karakteriziraju kao prekvalificiranu osobu stavite pri dnu, ovlaš spomenute i zanemarene. Na taj način nećete lagati, nećete se krivo predstavljati, a ipak ćete pogoditi želje poslodavca.

Svaki posao je častan – barem privremeno!

Priprema za razgovor treba obavezno uključiti birane odgovore na najčešće prigovore koji dolaze s druge strane stola – brzo će vam dojaditi jednoličan posao, plaća će vam biti premala, otići ćete čim dobijete bolju priliku… Pronađite prave odgovore, koji trebaju uključivati vašu spremnost da posao napravite boljim, no izbjegavajte riječ „promjene” – ta će riječ odmah izazvati nervozu.

Na kraju, pripremite dobar odgovor na pitanje koje će cijelo vrijeme lebdjeti u zraku, a možda ga osoba koja vas intervjuira za posao neće moći izgovoriti: ne smatrate li ponižavajućim uzeti posao koji je po svim parametrima ispod vaših mogućnosti? Pokušajte u cijelom razgovoru dati do znanja da ste spremni uzeti posao i ostaviti dojam osobe koja smatra svaki pošten posao časnim, ma kakav bio.

www.profitiraj.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Dobar posao

Ako ste u potrazi za novim poslom, donosimo vam najbitnije stvari na koje morate pripaziti u traženju novog radnog mjesta.

SheRULES

Nakon što sam napravila pauzu i došla sebi, reginerala mozak, dušu i tilo, dala sam se u potragu za novim poslom.

Dobar posao

Kada je (financijska) situacija teška, a 'bilo kakav posao' čini se boljim izborom od 'nikakvog posla', vrijedi zastati i dobro promisliti.

Drama Queen

Kombinacija šarma i duge plave kose za posao iz snova

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.