Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Jeste li probali ovu kombinaciju u jednom domaćem kruhu?

Ovaj kruh je poželjan dodatak svakog jela… Možete jesti samostalno, ma možete ga i umakati u orahovom ulju, zašto da ne?

Kruh s pirovim, heljdinim i konopljinim brašnom uz magični dodatak Letificovog orahovog ulja donose nam vrijedne ruke Dubravke Bojić s bloga @dudabojic u suradnji s brendom Letifico.

Ovaj kruh je poželjan dodatak svakog jela… Možete jesti samostalno, ma možete ga i umakati u orahovom ulju, zašto da ne?

Osim Letificovih tajnih sastojaka, tajna je u domaćem starteru od raženog i pirovog brašna.

Evo kako napraviti startno tijesto:

  • 20 g raženog startera ili
  • 1 vrećica instant kvasca (u tom slučaju neka startno tijesto stoji oko 30 min na sobnoj temperaturi)
  • 40 g vode
  • 40 g pirovog brašna

Pripremiti startno tijesto i pustiti da se diže 6 sati na sobnoj temperaturi.

Zatim pripremiti tekuće i suhe sastojke za ostatak smjese.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dubravka Bojić (@dudabojic)

 

Tekući sastojci:

  • 4 dl vode
  • 2 žlice LETIFICO orah ulja

Suhi sastojci:

  • 200 g pirovog bijelog brašna
  • 250 g LETIFICO heljdinog  brašna
  • 0 g LETIFICO konopljinog brašna
    8 g soli
  • orah, sezam, chia,
  • bućine sjemenke

 

 

Pomiješati tekuće sastojke sa suhima i pustiti da odstoje 2 sata.

Zatim pomiješati startno tijesto sa smjesom tekućih i suhih sastojaka te zamijesiti u tijesto.

Ostaviti da se pod poklopcem ili folijom diže do jutra odnosno oko 8 sati na sobnoj temperaturi. Ujutro ga preklopiti kao pismo, oblikovati u štrucu te staviti u pobrašnjenu košaru.

Nakon dva sata dizanja u košari na sobnoj temperaturi pečemo ga  u vrućem pekaču na 250 stupnjeva pod poklopcem. Zatim poklopac sklonimo, smanjimo temperaturu na 220 te pečemo još 20 minuta. Ohladimo na rešetki bez pokrivanja krpom i uživamo!

Iako se postupak sastoji od nekoliko faza i određenog vremena dizanja, vjerujte nam, svaki trud se isplati. A što je još bolje, ovako napravljen domaći kruh danima će trajati svjež.

Ako poželite i vi napraviti svoju verziju, sastojke potražite na Letificovom web shopu (www.letifico.hr).

Uživajte!

Ne propustite

Gastronomija

Heljda je nekada, uz krumpir, bila osnovna seljačka hrana, budući je vrlo jednostavna za uzgoj jer uspijeva na siromašnoj, jako pjeskovitoj zemlji s dosta...

Gastronomija

A zašto ne biste ove godine učinili upravo to, razveselili sebe i ukućane te napravili svoj domaći kruh od ekoloških i organskih namirnica?

Gastronomija

Austro-ugarski biskvitni kolač, tradicionalni blagdanski ili nešto treće, dolazi u raznim varijacijama (dodacima), no ono što ga čini karakterističnim (tipičnim) je sam njegov izgled.

Gastronomija

Za dobar balans naspram obilja blagdanske trpeze, u pomoć nam priskaču sarme. Dobre za zdravlje, dobre za naš probavni sustav.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.