Jeste li probali ovu kombinaciju u jednom domaćem kruhu?

Kruh s pirovim, heljdinim i konopljinim brašnom uz magični dodatak Letificovog orahovog ulja donose nam vrijedne ruke Dubravke Bojić s bloga @dudabojic u suradnji s brendom Letifico.

Ovaj kruh je poželjan dodatak svakog jela… Možete jesti samostalno, ma možete ga i umakati u orahovom ulju, zašto da ne?

Osim Letificovih tajnih sastojaka, tajna je u domaćem starteru od raženog i pirovog brašna.

Evo kako napraviti startno tijesto:

  • 20 g raženog startera ili
  • 1 vrećica instant kvasca (u tom slučaju neka startno tijesto stoji oko 30 min na sobnoj temperaturi)
  • 40 g vode
  • 40 g pirovog brašna

Pripremiti startno tijesto i pustiti da se diže 6 sati na sobnoj temperaturi.

Zatim pripremiti tekuće i suhe sastojke za ostatak smjese.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dubravka Bojić (@dudabojic)

 

Tekući sastojci:

  • 4 dl vode
  • 2 žlice LETIFICO orah ulja

Suhi sastojci:

  • 200 g pirovog bijelog brašna
  • 250 g LETIFICO heljdinog  brašna
  • 0 g LETIFICO konopljinog brašna
    8 g soli
  • orah, sezam, chia,
  • bućine sjemenke

 

 

Pomiješati tekuće sastojke sa suhima i pustiti da odstoje 2 sata.

Zatim pomiješati startno tijesto sa smjesom tekućih i suhih sastojaka te zamijesiti u tijesto.

Ostaviti da se pod poklopcem ili folijom diže do jutra odnosno oko 8 sati na sobnoj temperaturi. Ujutro ga preklopiti kao pismo, oblikovati u štrucu te staviti u pobrašnjenu košaru.

Nakon dva sata dizanja u košari na sobnoj temperaturi pečemo ga  u vrućem pekaču na 250 stupnjeva pod poklopcem. Zatim poklopac sklonimo, smanjimo temperaturu na 220 te pečemo još 20 minuta. Ohladimo na rešetki bez pokrivanja krpom i uživamo!

Iako se postupak sastoji od nekoliko faza i određenog vremena dizanja, vjerujte nam, svaki trud se isplati. A što je još bolje, ovako napravljen domaći kruh danima će trajati svjež.

Ako poželite i vi napraviti svoju verziju, sastojke potražite na Letificovom web shopu (www.letifico.hr).

Uživajte!