Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Jeste li već probali napraviti svoj kruh?

A zašto ne biste ove godine učinili upravo to, razveselili sebe i ukućane te napravili svoj domaći kruh od ekoloških i organskih namirnica?

Listopad je mjesec poznat po obilježavanju Dana kruha. Većina nas taj dan pamti po školskim trenucima kada bi se svi okupili, donijeli svoj domaći kruh te uživali u druženju uz pjesmu i fine zalogaje. Sada kada smo odrasli zaboravljamo malo usporiti i na zabavan način obilježiti takve dane. A zašto ne biste ove godine učinili upravo to, razveselili sebe i ukućane te napravili svoj domaći kruh od ekoloških i organskih namirnica?

Jedan od najvažnijih sastojaka kruha je brašno. Ekozona, prvi hrvatski brend ekološki certificiranih proizvoda, u svojoj ponudi ima različite vrste brašna pomoću kojih možete napraviti ukusan i zdravi kruh. Ekozona brašna dolaze iz ekološkog i cjelovitog uzgoja te su pogodna za izradu različitih vrsta kruha, tijesta, kolačića i još mnogo toga.

Jedna od uobičajenih vrsta brašna koje se koristi za izradu kruha je pšenično brašno. Ekozona pšenično brašno dobiveno je iz probranih sorta domaće ekološki uzgojene pšenice s hrvatskih polja, a melje se u Malom mlinu koji se nalazi u neizostavnom mjestu za sve gurmane – Slavoniji. Dolazi u tri varijante – bijelo, polubijelo ili integralno. Još jedno brašno koje se često koristi je kukuruzno. Ekozona kukuruzno brašno nastalo je mljevenjem kukuruznog zrna. Može se koristiti i za izradu tortilja, a za pripremu kruha najčešće se miješa s nekim drugim brašnom.

Ako želite isprobati nešto novo i drugačije tada bi vam se moglo svidjeti pirovo brašno napravljeno od jedne od najstarijih vrsta žitarica ili slanutkovo brašno napravljeno od mahunarke orašastog slatkastog okusa. Heljdino brašno je također kvalitetno te se, osim za pripremu finih peciva, može koristiti i za pripremanje palente ili dodavanje smjesi za palačinke. A za kraj vrijedi spomenuti i rižino brašno koje se, osim za dobivanje raznih vrsta tijesta, koristi i za zgušćivanje jela te kao dodatak hrani za bebe i djecu. Izbor je zaista širok, jedino što vam preostaje je malo eksperimentirati u kuhinji kako bi otkrili koje vam najviše odgovara.

Ekozona proizvodi su dostupni u svim bolje opremljenim i specijaliziranim trgovinama, a pregled asortimana možete pronaći ovdje.

Više

Zanimljivosti

Libresse je donirao 240 uloškomata i gotovo 150.000 menstrualnih uložaka u 34 učenička doma diljem Hrvatske.

Zanimljivosti

Kombinacija češnjaka, đumbira i meda već se odavno koristi u narodnoj medicini kao prirodna pomoć kod infekcija respiratornog sustava.

Zdravstveni karton

Intersticijski cistitis je kronična bolest koja traje duže od šest tjedana

Budi fit

Malim promjenama na dnevnom nivou i novom rutinom lako možete steći dobre navike.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.