Jeste li više od prijatelja?

Ljubav se često javlja iz prijateljstva, ali ponekad je teško prepoznati granicu. Iako su vam svi prijatelji jednako dragi, s nekima želite provoditi više vremena i moguće da vam znače mnogo više nego što mislite. Kako prepoznati je li vaš odnos s muškim prijateljem prešao na višu razinu i kada je vrijeme da se prijateljstvo pretvori u ljubavnu vezu?

1. Stalno se čujete

Razmislite koliko često se dopisujete i čujete preko telefona s najboljom prijateljicom, i usporedite to s vašim odnosom s muškim prijateljem za kojeg postoji mogućnost da vam je ipak nešto više od prijatelja. Normalno je družiti se s prijateljima i zvati ih tijekom vikenda, ali ako se čujete gotovo svaki dan i stalno razgovarate, počeli ste se ponašati kao ljubavni par.

2. Dodirujete se

Kemija između dvoje ljudi definitivan je znak da se privlače više nego što je to s ostalim prijateljima. Ako je od početka postojala kemija između vas ili ste u posljednje vrijeme primijetili da je sve više tjelesnog kontakta, to pokazuje da se vaš odnos mijenja. Tapšanje po ramenu je jedno, ali grljenje, sjedenje u krilu i dodirivanje ruke tijekom gledanja TV-a nešto je sasvim drugo.

3. Društvo vas zadirkuje

Drugi prijatelji možda će prije vas primijetiti razliku u vašem ponašanju i odnosu. Ako vas društvo zeza da biste bili sladak par, vjerojatno su svi već primjetili da se nešto događa između vas dvoje.

4. Odvajate se od društva

Volite li provoditi vrijeme s prijateljem, to pokazuje da vam je zabavno s njim u društvu, ali ako često nastojite biti sami s njim, planirate posebne aktivnosti i odvajate se od društva, ovo je znak da se rađa nešto više od prijateljstva.

5. Nadjenuli ste si nadimke

Prije ste jedno drugo zvali prezimenom ili jednako kao i druge članove društva, a u posljednje vrijeme primijetili ste da ste smislili slatke nadimke. Nadimci su osobniji od imena i pokazuju da vam je osoba puno draža od drugih.

6. Ne izlazite na spojeve s drugima

Ako volite provoditi vrijeme zajedno i nemate potrebu upoznavati i izlaziti na spojeve s drugim ljudima, moguće je da ste već pronašli osobu koja vas ispunjava. Očit znak da vam se netko sviđa je kada ne spominjete potencijalne dečke ili cure, a posebno kada niti ne pokazujete interes za njih.

7. Ljubomorni ste na druge

Ako je vaš prijatelj ljubomoran na dečke s kojima izlazite ili on prekida s curama koje se vama ne sviđaju, znak je da vam je stalo do međusobnog mišljenja. Još očitiji znak je ljubomora koju osjećate kad vidite ili čujete da druge djevojke pokazuju interes za vašeg prijatelja.

8. Upoznali ste roditelje

U svakoj vezi izuzetno je važno da se partner dobro slaže s vašom, a i vi s njegovom obitelji. Ako vaš prijatelj voli ići s vama na obiteljska druženja kao što su svadbe i blagdani, voli provoditi vrijeme s vašim roditeljima i braćom, to je znak da je spreman biti važniji dio vašeg života.