Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Jogurt kolač s jagodama

U sezoni jagoda svakako isprobajte napraviti ovaj sočan i jednostavno preukusan kolač od jagoda i kokosa!

Miriše na još! U sezoni jagoda svakako isprobajte napraviti ovaj sočan i jednostavno preukusan kolač od jagoda i kokosa!

Sastojci:


Biskvit s jagodama

  • 2 jaja
  • 200 g šećera
  • naribana korica ½ limuna
  • 200 g tekućeg jogurta
  • 100 ml ulja
  • 200 g + 2 žlice glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 g kokosa
  • 500 g svježih jagoda

Posip

  • bademovi listići
  • pistacije
  • kokos

Priprema:


Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i limunovom koricom. Dodajte ulje i jogurt, a zatim dodajte i suhe sastojke – kokos, brašno i prašak za pecivo.

Biskvitnu smjesu još jednom izmiksajte da se svi sastojci sjedine.

Oprane i očišćene jagode narežite na veće komade, a zatim ih pomiješajte s dvije žlice brašna.

Okrugli kalup za pečenje (26-28 cm) obložite masnim papirom pa izlijte pola biskvitne smjese. Preko biskvitne smjese posložite polovicu jagoda pa prelijte ostatak biskvitne smjese. Na kraju rasporedite preostale jagode i posipajte kolač mješavinom pistacija, bademovih listića i kokosa.

Kolač pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180° C. Čačkalicom provjerite je li pečen. Prije posluživanja kolač ohladite na sobnoj temperaturi.

Recept pripremila  Jannette Razum –  slatkisvijet.com

Više

Gastronomija

Ako volite prhko tijesto i voćne kolače, ova čupava jogurt pita s borovnicama je pun pogodak.

Gastronomija

Osvježavajući voćni desert za svako doba dana.

Gastronomija

Mary Berry odlikovana je Ordenom Britanskog carstva, a 2014. godine osvojila je nacionalnu nagradu kao kulinarska autorica.

Gastronomija

Malina se odlično slaže s čokoladom ili laganim sirnim desertima. Idealna je za sladolede i sorbete, a nerijetko je možete susresti i u slanim...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.