John Galliano tuži Dior

Skandalima nikad kraja s kontroverznim modnim dizajnerom John Gallianom za kojeg se ovih dana uvelike šuška kako je pokrenuo veliku tužbu protiv modne kuće Christian Dior za koju je prije radio. 

Prisjetimo se, prije godinu i pol dana Gallianov neumjesni ispad u jednom kafiću u pariškoj četvrti Marais, inače poznatoj po većinskoj židovskoj populaciji, rezultirao je njegovim uhićenjem i privođenjem od strane policije. Nedugo nakon toga modni kreator je i optužen je zbog svojih neukusnih izjava i vrijeđanja pripadnika židovske vjeroispovijesti, za antisemitizam, nakon čega je uslijedio i otkaz u Dioru te rapidno srozavanje karijere.

Prije otprilike tjedan dana mu je oduzet i orden Legije časti zbog nemilog događaja koji se zbio u veljači prošle godine, a najnovija vijest vezana uz ovog nestašnog modnog virtuoza jest da je odlučio tužiti svoju bivšu dizajnersku kuću za čak 15 milijuna eura

Britanac će borbu za ovaj enormno visoki iznos započeti 4. veljače iduće godine za kada je zakazano prvo saslušanje. Ne može se još sa sigurnošću tvrditi na osnovu čega je kreator podigao tužbu, jer nikakve službene informacije nisu plasirane u javnost, ali se nagađa da će se pozvati na neosnovan otkaz o radu.