Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Još jeftiniji stanovi

Vlasnici starih stanova znaju precijeniti svoje nekretnine pa je u kupovinu najbolje ići sa stručnjakom.

Nastavljen je trend pada cijena nekretnina u Zagrebu, što nas dovodi do zaključka da je pravo vrijeme za kupovinu nekretnine, a investitori će morati još sniziti cijene ako se žele izvući iz problema u kojima su se našli.

S obzirom na nedavno urušavanje balkona u zgradi staroj samo pet godina, kupcima se svakako preporučuje da kod kupnje stana prepuste stručnim osobama provjeru sve potrebne dokumentacije kako se na kraju ne bi našli u novom stanu koji će ih skuplje koštati i biti će nekvalitetniji od starijeg rabljenog stana.

Kupci vrlo često ne znaju da su investiori i izvođači dužni dati garanciju za sve izvedene untrašnje i vanjske radove. Pa ako se nešto i dogodi pokušavaju sami riješiti problem.

Starije je kvalitetnije?

Vrlo često, naši klijenti iz svoje potrage isključuju novogradnje i žele razgledati samo stanove koji su u starijim zgradama.

Razlog tome je što kod velikog postotka potencijalnih kupaca prevladava mišljenje da su stanovi u starijim zgradama kvalitetniji i da su općenito takve zgrade kvalitetnije građene.

Naravno, ne treba generalizirati, ali u velikom broju slučajeva to je istina.

Ako ste dobro upućeni i znate na što treba obratiti pažnju s obzirom na stanje zgrade, možete dobiti adekvatnu cijenu za stariji stan s odličnim rasporedom prostorija i pouzdanom kvalitetom gradnje.

Dakako to ne znači da stariji stanovi trebaju biti skuplji ili imati istu cijenu kao novogradnje jer njihovi vlasnici misle da je baš zgrada u kojoj imaju stan najkvalitetnija u Zagrebu.

Prednosti i nedostaci staroga stana

Kada je u pitanju kupovina rabljenog stana u starijoj zgradi, ako stan već nije kvalitetno obnovljen kupac mora biti spreman na višemjesečno obnavljanje i dugotrajnu borbu s majstorima. Osim toga, rijetkost je da uz stariji stan možete kupiti garažu, a parkirno mjesto za automobil nije opcija. Tu još moramo uračunati starost zgrade i amortizaciju.

Ako je stan na dobroj lokaciji, a cijena odgovara stanju i starosti, kupnja rabljenog stana je dobra opcija.

Tu je isto važna provjera sve dokumentacije koju kao i cijeli kupoprodajni proces trebate prepustiti stručnjacima. Oni će vam osigurati nesmetano uživanje u vašoj novoj nekretnini.

(www.rivalitas.hr)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Ugodan interijer, profesionalno osoblje, pristupačno mjesto, opuštena atmosfera odlična i za poslovni ručak, ali i za romantičnu večeru nalazi se na adresi: Nova Ves...

Zanimljivosti

Prvo profesionalno Zagrebačko kazalište izgrađeno je 1834. kao želja veletrgovca Kristofora Stankovića koji je 1833. uplatio lutriju u Beču te dobio glavni zgoditak.

Zanimljivosti

TEN22 na adresi Smičiklasova 22 otvoren je u prosincu od ponedjeljka do petka od 08:00 do 22:00 i subotom od 10:00-22:00.

Moj dom

Kupnja prvog stana jedan je od najvažnijih trenutaka u svačijem životu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.