Još niste sigurne kakvo osvojiti muškarca?

Osvajanje muškog srca trebao bi biti vrlo jednostavan zadatak. Tako bar misle one koje se nadaju da će se njegovo srce zapaliti vještinama u krevetu. Druge igraju na kartu nedostupnosti, treće daruju previše ljubavi.

Kao sa svim savjetima na području spolnosti i ovdje vrijedi da su nevažni ako nađete idealnog partnera, pa se ljubav zapali poput benzina i gori polagano kao vosak. Neki nisu te sreće i poneki koristan savjet ne može štetiti, a može jako pomoći, prije svega pri razumijevanju uzroka i povoda za neuspjehe u prošlosti.

Očekivanje da će ljubav riješiti sve probleme vašeg života

Ako je vaš život pun problema, ljubav će s vremenom postati samo jedan problem više. Ako ste zatvoreni u sebe, nedruštveni, ako nemate hobije i nikakve aktivnosti (osim posla, faksa ili škole), onda vam veza neće pomoći i osuđena je na propast. Rijetki su muškarci kojima se sviđaju žene čiji se svijet vrti samo oko njih i takve je muškarce najbolje izbjegavati, jer su obično posesivni i strašno ljubomorni.

Previše ljubavi i pozornosti muškarca odbija, jer mu djeluje kao znak da ona nema što raditi u životu, a taj pritisak da si nekome sve, kod muškarca aktivira obrambeni mehanizam. Počne bježati ili u rijetkim slučajevima pokušava pomoći i razriješiti opsesiju svoje ljubavi. No ipak je osuđen na neuspjeh, jer je sam dio teškoće, stoga je jedini pametni način rješenja bijeg. Opet za druge muškarce neprestana pozornost brzo počinje biti dosadna. Osjećaju se poput pasa ili djece, kao nešto, od čega su bježali još iz obitelji kako bi stvorili novu vezu.

Morate razumjeti da veza ne znači stapanje dviju osoba u jednu osobu, koja sve radi zajednički. Životi partnera moraju biti uravnoteženi, svatko mora biti sposoban za sebe stati i opstati i bez partnera. Razumije se da s djetetom dolazi do određenih promjena, zato je tako važan početak veze, onaj trenutak, kada stoje jedno prema drugom ravnopravni i jednako snažni. To je dobar temelj za razvoj, koji će donijeti i podnijeti različite oluje života, kada će jedan partner postati ovisan o drugome i neće biti izbora.

Obogatite svoj život

Svoj život morate obogatiti na svim razinama. Fizičke i psihičke aktivnosti su ključ do uravnotežene osobnosti. Možete izgubiti samo dosadu. Smiješno je da u razdoblju civilizacije, koja omogućava čovjeku daleko najveću slobodu i izbor, ljudi postaju zatvoreni u sebe i dosadni. Mogućnosti za bilo kakvu aktivnost ima toliko, da se je još najteže odlučiti što biste uopće.

Ipak nemojte raditi uobičajene greške i govoriti si: „Ovo nije za mene. Ja to ne mogu.“ Takve rečenice su samo zapreke, što ih morate prevladati da dođete do sebe. Neka vas u životu vodi stajalište da nećete osuđivati ništa što sami prije nećete iskusiti. Borilačke vještine nisu za vas? Jeste li isprobali? Kažete da ne znate plesati? Jasno da ne znate, ako nikada niste učili… Igranje šaha je dosadno? Biste li naučili masažu? Pišete pjesme i već znate da su loše? Jeste li ih pokušali poboljšati? VI nikada ne biste kupili vibrator?

Prestanite se ograničavati i iskusite što više stvari u životu. A nikako za pomanjkanje aktivnosti u svom životu ne tražite rješenja u princu iz snova, dakle muškarcu i ljubavi. Ljubav je više nalik na Substral, biljci pomaže da postigne više i doista procvjeta. Ali mora imati snažni korijen, dovoljno svjetla i prostora da raste.

Izvor: Intimatemedicine.com.hr