Istinski gurmani neće propustiti à la carte restoran Kaiser koji se ubraja među deset najboljih restorana u Sloveniji. Ne morate biti gost Hotela Rogaška & ROI Spa da biste iznenadili svoje nepce finim jelima u jedinstvenom ambijentu Kaisera. Uživat ćete uz odlične riblje i mesne specijalitete sljubljene s probranim vinima te ukusne slastice. Naravno, probali smo ovu divnu juhu.
Marčelo Petan, voditelj hrane i pića Hotela Rogaška & ROI Spa i restorana Kaiser, podijelio je s nama recept za juhu od krumpira s celerom, tartufima i prepeličjim jajem.
Juha od krumpira s celerom, tartufima i prepeličjim jajem
Sastojci:
- Krumpir 70 g
- Luk
- Maslac
- Sol
- Papar
- Potočarka 20 g
- Celer 70 g
- Tartufata 10 g
- Crni tartufi 2 g
- Prepeličja jaja 1 kom
Priprema:
Popržimo luk na maslacu te mu dodamo očišćeni celer i krumpir, sol i papar. Sve to zalijemo prethodno pripremljenom goveđom juhom i kasnije dodamo još malo vode. Kad su celer i krumpir kuhani, sve izmiksamo u blenderu, dodamo tartufatu i vrhnje. Prepeličje jaje ispečemo, i serviramo ga na tanjuru s ostatkom tartufate i naribanim tartufima preko čega prelijemo juhu.