Jure Brkljača: Kad snimam svoje pjesme, to sam pravi ja

Od svoje 17. piše pjesme, a s 19 je ušao hrvatsku inačicu “The Voice” iako mu se baš ne sviđa natjecateljski aspekt. Uvijek volimo podržati mlade nade, pa smo Juri Brkljači odlučili postaviti par pitanja.

A kako krenuti, ako ne od početka!

Moja karijera službeno je započela u The Voiceu. Upoznao sam Tonya Cetinskog i Dubravku Cetinski koji su me doveli u Hit records. Tako je sve počelo.

Sve pjesme koje sam čula su balade… Ako se ne varam…

Neke su polu-balade, haha. Zasada su balade, a ja se vodim za onim kako se trenutno osjećam. Postoji ta neka sjeta u meni pa mi je balada nekako prirodna, ali, ne brini, spremam i brže pjesme!

Jesu li žene većina publike? Kako se približiti muškoj publici? 

Uglavnom su žene publika i drago mi je da jesu, ali ne radim razliku oko spola niti oko godina. Što se tiče muškaraca, ima i njih u publici, ali su u manjini i poručujem im da razmisle malo o dolasku na moj koncert s obzirom na to da ima puno žena na jednom mjestu.

Hahahahaha

 

 

A-strana? Osobno mi se čini da je mladim ljudima omogućila da se pokažu i nešto starijoj populaciji.

Žao mi je što je prestalo snimanje A strane. Za mene je ona nešto više od same emisije. To je dio moje mladosti koja će mi zauvijek biti u sjećanju i buditi nostalgiju.

Za neke mlade ljude je to početak karijere. Drago mi je da se formiraju neka nova imena mislim da je to naša zemlja zaslužila. Da nam barem muzika ide na bolje, uz naše starije kolege koji su već postali legende.

Iako, priznajem da mi je najdraže kad snimam svoje pjesme, to sam pravi ja.

Album, nove pjesme… Tko su autori? U kojem smjeru ideš?

Album se više bliži kraju, Rus i ja radimo nove pjesme i planiramo ga završiti nakon Nove godine. Kad se desi klik onda to ide lako,  a s Rusom mi je uvijek bila želja raditi i sad se to potrefilo. U tome nam pomažu i Mihael Blum i Zvonimir Domazet kao producenti te Tony Cetinski koji me dobro poznaje od početka.

Negdje si rekao kako ne želiš blic karijeru, kako ne želiš na brzinu postati zvijezda… Koliko je to težak put?

Svaki vrijedan put je težak.

Ja radim sve po osjećaju tako da to ne ide brzo i meni tako odgovora jer kod mene nema ništa na silu. Volim raditi što više to bolje, ali sve ima svoje vrijeme. Zdravi temelji su iskrene suradnje i prirodno ponašanje. Želim graditi svoju priču iz pravih vrijednosti, bez rivalstva i bez predrasuda. U tome mi pomaže Hit records koji i sam tome teži. Cijela kuća se temelji na tome i takav je i naš odnos.