Kad list želi biti olovka

Ilustratorica i grafička dizajnerica iz Kuala Lumpura, Chiew Ling Tang pronašla je put do srca brojnih ljubitelja umjetnosti i dizajna. Neobičnim radovima u kojima kombinira svoju neupitnu kreativnost, fotografiju, ilustraciju i prirodu koja je okružuje 24-godišnja Ling podigla je ljestvicu umjetnosti daleko iznad očekivanog.

list 1Tako je koristeći lišće, latice i vještinu svojih ruku Ling nedavno javnosti predstavila izložbu fotografija ‘Fashion in Leaves’ koja prikazuje zbirku djela koja neodoljivo podsjećaju na skice modnih dizajnera. Predivna kolekcija koju odlikuju nježne linije, bogatstvo boja i tekstura djelo je kojeg se ne bi posramile niti najprestižnija modna događanja.

list 2Izložba ‘Fashion in Leaf’ pod povećalo baca bogatstvo prirode koja nas okružuje, čineći naizgled jednostavan list predmetom divljenja.

‘Najizazovniji dio projekta bio je osmisliti način kako prebaciti jedan običan list u službu mode. Pokušala sam pronaći neobične listove koji će svojom bojom i oblikom omogućiti stvaranje elegantnih haljina.’, pojasnila je Ling.

list 3Inspiracija za nastanak ove jedinstvene izložbe proizašla je iz rada poznate glumice Audrey Hepburn, pa tako i njezin lik čini dio cjelokupnog projekta.