Kad prezervativ pukne

Trenutak kad pukne prezervativ ravan je potresu od 3 stupnja po Richterovoj ljestvici u vašoj glavi. A što sad, pitanje je. Iako biste najradije sjeli i plakali, to baš i nije neko rješenje.

U pravilu prezervativ ne bi trebao puknuti, ali može se dogoditi. Važno da vaš seksualni odabranik koristi ispravan prezervativ, koji mu nije mali i uzak što je put prema nesretnom događaju. Najbolje je koristiti prezervative od lateksa te ponekad i uzeti lubrikant ili spremicidnu kremu.

Svaki puta prije upotrebe treba provjeriti je li prezervativ neoštećen. Prije stavljanja treba ga stisnuti na kraju, kako bi izišao zrak, pa za vrijeme odnosa neće puknuti. Prezervativ je idealno kontracepcijsko sredstvo za osobe koje često mijenjaju partnere.

Morate imati na umu da se greške ovdje ne mogu baš tako lako ispraviti, već jedino što preostaje jest odgovorno se nositi s posljedicama.

Uglavnom, postoji nekoliko rješenja kako doskočiti "puknutoj situaciji". Vjerojatno ste čuli za pilulu morning after koja ima djelovanje 24 sata nakon spolnog odnosa. Najbolje je popiti je što prije, ali ne brinite ako se puknuće dogodilo u noći kada ni jedna ljekarna ne radi, još uvijek imate dovoljno vremena.

Osim pilula može se koristiti i Nonoxynol 9 spermicid. Može spriječiti neželjenu trudnoću te zaštititi od nekih spolno prenosivih bolesti. Ipak, najvažnije od svega je posjetiti ginekologa i to što prije.