Kad zasvira orkestar

"Još na drugom studijskom albumu želja mi je bila surađivati s Mostar Sevdah Reunion, no stjecajem okolnosti do toga na žalost nije došlo. Ideja da snimim pjesmu s glazbenicima koji u svom izričaju predstavljaju autentičnost svog podneblja, a pripadnici su world music scene nije me napuštala. Kako to uvijek biva, kad najmanje planiraš, dogodio se slučajan susret s legendarnim Kočanima na jednom od njihovih zagrebačkih koncerata u Tvornici i kroz međusobni razgovor stvari su se posložile same od sebe što je rezultiralo da danas imamo skladbu pod imenom – Kad zasvira orkestar" u jednom dahu ispričao nam je Luka Nižetić uoči radijske premijere singla u kojem je došlo do suradnje s priznatom makedonskom skupinom Kočani orkestar.

Zanimljivost je da pjesmu autorski potpisuje legendarni i dugogodišnji voditelj Kočana Ismail Saliev kojeg je, nakon njegove smrti, u radu naslijedio sin Bilent Saliev. Bilent je pjesmu pronašao među njegovim papirima te ju je odlučio doraditi. Zbog specifičnosti našeg jezika umjesto adaptacije, za pjesmu je rađen potpuno novi tekst potpisan od strane iskusnog tekstopisca Steve Cvikića, dok iza produkcije i aranžmana stoji Zvonimir Dusper – Dus. Možemo priznati da Luka nakon dužeg vremena napokon ima pjesmu odgovarajuću njegovom senzibilitetu za koju sam mladi splitski glazbenik ističe da je brza, energična, adrenalinska pjesma koju dok slušaš jednostavno pamet stane, a noge više ne dodiruju tlo.

Pjesma će idućeg tjedna krenuti put ostalih domaćih radio postaja, a kroz deset dana u planu je snimanje i video broja u režiji Mare Milin čija suradnja s Lukom seže još od njegovog hit naslova Samo mi reci dan (Ljepotice mala).