Kada jednom probate micelarnu otopinu, teško ćete nastaviti živjeti bez nje

micelarna vodica

Možda ne primjećujete, ali na lice se tijekom dana, pa makar ga proveli i zatvoreni doma, “zalijepe” čestice prljavštine koje mogu štetiti tenu, ali i zdravlju kože lica. Kada po završetku dana preko lica prijeđete blazinicom natopljenom sredstvom za čišćenje lica shvatit ćete o čemu pričamo. Bez obzira na to što se niste šminkali, što niste nikamo išli, blazinica će biti sivkasto-smeđa od prljavštine.

Iako su micelarne otopine prije nekoliko godine postale jako popularne, njihova moć otkrivena je još 1913. godine u Francuskoj. Naime, tada je jedan od većih problema za njegu kože i čišćenje zadavala tvrda voda. Smanjivala je djelovanje sapuna i deterdženata.

Sve to razvoja micelarne otopine. Njezini su glavni sastojci micele, odnosno molekularne nakupine koje u jednom svom kraju “ne vole” vodu, a u drugom masnoću. Zbog toga što nisu u potpunosti otopljene u vodi, micele jako dobro privlače masnoće i nečistoću na sebe. Upravo zato su micelarne otopine omiljeni preparati u kozmetičkoj industriji.

Birajte micelarnu otopinu prema potrebama kože lica

Dok su kozmetički ormarići u gotovo svakoj kupaonici krcati različitim tonicima, vlažnim maramicama i sličnim proizvodima za čišćenje lica, činjenica je da, kada jednom probate micelarnu otopinu, teško ćete nastaviti živjeti bez nje.

Micelarne otopine manje iritiraju kožu od drugih proizvoda namijenjenih čišćenju lica. Osim toga, u njihovu sastavu obično nema alkohola, ne isušuju kožu, a s druge strane dovoljno su snažne da uklone sve nečistoće. Micelarne se otopine mogu koristiti kao sredstva za skidanje šminke, čišćenje lica ili hidrataciju.

Kada je riječ o odabiru micelarne otopine, njih je najbolje birati prema potrebama kože lica. Neke su namijenjene masnoj i mješovitoj koži lice, druge su pak dobre za sve tipove kože. Svakako birajte micelarnu otopinu koja je bogata prirodnim sastojcima koji će vašu kožu dodatno nahraniti.

Kako biste svom licu dali najbolju moguću njegu, korištenje micelarne otopine “pojačajte” dvostrukim čišćenjem lica.

Dvostruko čišćenje za besprijekoran ten

Zahvaljujući dvostrukom čišćenju lica, izvući ćete iz kože dva tipa nečistoća. Prvi tip su nečistoće na bazi ulja, odnosno make up i sebum, a drugi tip su nečistoće na bazi vode – bakterije, mrtve stanice kože i slično.
Kada je riječ o redoslijedu nanošenja kozmetičkih preparata, najbolje je prvo koristiti onaj koji uklanja make up, a zatim kozmetički preparat koji uklanja mrtve stanice kože i zaostatke šminke. Dakle, najbolje bi bilo koristiti prvo micelarnu otopinu, a zatim proizvod za drugi korak čišćenja – umivanje, i to ovisno o tipu kože.

Micelarna otopina 2u1 Smilje dovoljno je jaka da skine i vodootpornu šminku, a u istom trenutku i dovoljno nježna da osvježi kožu i vrati joj mekoću. Nakon što njome očistite lice, operite lice Micelarnim gelom Smilje ili Micelarnom pjenom Smilje koji su dodatno obogaćeni aloe verom.

Ovakav način čišćenja lica preporučuje se raditi navečer jer sigurno ne želite započeti svoj beauty sleep s ikakvim ostacima nečistoća na licu.

Darujemo jednu čitateljicu.

Pravila su jednostavna:

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #olival
  • Pratite naše društvene mreže, podijelite objavu, tagirajte frendice
  • Podijelite s nama svoja iskustva, komentirajte, preporučite… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 3. siječnja, točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana.

Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica: Klara Klak