Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
Univerzalnu športsku školu podržavaju vrhunski sportaši.<br />

Obitelj

Kada PlayStation zamijeni lopta…

Univerzalnu športsku školu podržavaju vrhunski sportaši.

Osnovci nižih razreda imaju mogućnost drugu godinu besplatno profesionalno vježbati u školskim športskim dvoranama, izvan nastave u okviru programa Univerzalne športske škole.

– Posebno su zainteresirani dječaci, dok su djevojčice malo suzdržanije. Uglavnom žele igru, kroz nju ih i ponešto naučimo. Nismo startali s većim brojem polaznika, ali sudeći po prošlodišnjem iskustvu, još će pristizati – rekao je za She.hr Branimir Šprajc, profesor tjelesnog odgoja iz zagrebačke Osnovne škole "Matko Laginja".

Program Univerzalne športske škole inicirao je Hrvatski školski športski savez, a odvija se u 200 osnovnih škola diljem Hrvatske. Uživa potporu vrhunskih hrvatskih sportaša, primjerice Zvonimira Bobana, Ivana Balića, Gordana Kožulja i Martine Zubčić koji su ujedno i ambasadori školskog športa u Hrvatskoj.

U skupinama po uzrastu


– Djeca od prvog do četvrtog razreda razdvojena su u skupine po uzrastu zbog njihovih antropoloških obilježja. To je pravilo univerzalne športske škole – objasnio je profesor Šprajc.

Polaznici vježbaju dva sata tjedno po 45 minuta osnovne oblike hodanja, trčanja, potiskivanja, vučenja, prenašanja. Rade se bazične atletske i gimnastičke vježbe. Škola je dobra baza za djecu koja će se kasnije opredijeliti za neki od športova.

Fizička aktivnost umjesto sjedenja


Ove godine Hrvatski školski športski savez organizirat će Državno prvenstvo školskih športskih društava osnovnih i srednjih škola. Natjecanje na svim razinama okuplja 120.000 učenika, a u svibanjskoj završnici, u 13 sportova sudjelovat će oko 2500 najboljih učenika.

Profesor Šprajc poručuje:

– Športom želimo unaprijediti psihički i fizički razvoj djeteta. Umjesto prekomjernog sjedenja za računalom ili igranja s PlayStationom nudimo djeci kvalitetan sadržaj za slobodno vrijeme.
 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti stručnjaka

Gotovo trećina učenika i učenica (31,6 posto) stalno razmišlja o svojoj tjelesnoj težini, njih 30,6 posto za sebe misli da su debeli, no istovremeno...

Istaknuto

Od sljedećeg tjedna u osnovnim školama u Slavoniji kreće jedinstveni projekt Web detektivi, pokrenut od strane nevladine udruge Centar za nestalu i zlostavljanu djecu...

Horoskop

Hrabrost je danas biti roditelj. A pogotovo je hrabrost biti dijete.

Obitelj

Besplatna pomoć roditeljima u potrazi za školskim knjigama.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.