Kada se treba zabrinuti zbog opadanja kose?

ispadanje kose

Jeste li primijetili kako tijekom zime imate više kose? Jeste li primijetili njezinu gustoću i volumen, a kako vrijeme prolazi i dolazi ljeto, kosa vam postaje manja, tanja i gubi gustoću? Ne brinite, to je normalna pojava s kojom se susreću gotovo jednako i muškarci i žene.

Osim sezonskog ispadanja kose, ono se može manifestirati i u raznim životnim situacijama. Kao jedna od posljedica koronavirusa navodi se upravo ispadanje kose. Stres, trudnoća, hormoni… sve to može dovesti do neželjenog gubitka vlasi.

Koja su rješenja za sprječavanje ispadanja kose?

Mnogi se okreću dodacima prehrani, poput PHYTOPHANERE kapsula koje imaju višestruki učinak na kosu, ali i nokte i kožu. Najbitnija stavka koju gledate pri kupnji dodataka prehrani su sastojci. Ako se u njemu nalazi vitamin B6 to znači da kapsula ima sastojak koji pridonosi proizvodnji cisteina koji čine keratin, a znamo da je keratin protein koji se nalazi u kosi. Vitamin B8 i cink doprinose njihovoj ljepoti i kvaliteti.

Osim naravno šampona koji potiču rast kose poput, recimo  Klorane Kinin šampona za jačanje kose ili  MNLY , prvog hrvatskog high-tech grooming brenda s anti-grey djelovanjem i molekulama za rast kose i brade, neki se okreću i ampulama kako bi upotpunili svoj tretman i tako povećali mogućnost smanjenja gubitka kose i rasta nove te gušće.

To možemo usporediti i sa skincare rutinom. Ako koristite samo kremu koži nećete dati sve što joj je potrebno. Ali, ako koristite serum, kremu, SPF, vitamin C, maske ili pilinge – svojoj koži ćete dati najbolje sastojke te tako uvelike umanjiti svoju problematiku.

Isto se odnosi i na vlasište te vašu kosu. I njoj je potrebna cijela njega, posebno ako se mučite s određenim problemom, baš poput gubitka kose. Dakle, ako ste suočeni s kroničnim gubitkom kose osim odgovarajućeg šampona, u svoju rutinu uvrstite ampule koje potiču rast kose, utječu na tanku kosu, gubitak volumena i debljine.

Što još učiniti?

Vrlo jednostavno, nemojte grubo četkati kosu, pripazite kod odabira boja za kosu, nemojte je često imati zavezanu u rep, ne koristite izbjeljivače za kosu, preparate odnosno kiseline koje ispravljaju ili kovrčaju kosu te pazite na UV zrake.