Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Kafić je trgovina namještajem

Posjetitelji bečkog kafića-trgovine “das möbela” ispijaju kavicu istodobno birajući tapete ili stol.

Koliko ste puta imali prilike uz kavu i kolače ili pak čašu hladnog pivu kupovati namještaj? Nesvakidašnji projekt realiziran je u Beču još davne 1998. godine, no tada nitko nije vjerovao u mogućnost njegovog opstanka. Originalan dizajn namještaja kao i sam pojam “concept store” tada su još bili potpuna nepoznanica.

Sve je počelo kao mala galerija za izlaganje neobičnih komada namještaja – “das möbel”. Ubrzo, prostor je postao neizostavan dio bečkog kulturnog života.

Iz radionica mladih autora

Posjetitelji danas uglavnom jer žele popiti kavu u ugodnoj atmosferi ili kupiti komad dizajnerskog namještaja, a ima i onih kojima su oba razloga poticaj da navrate.
Prednost “möbela” je ugodna prodajna atmosfera – na licu mjesta isprobati što želite, a da Vam pritom ne dosađuje prodajno osoblje.

Druga posebnost kafića-trgovine jest drukčija ponuda. Izloženi su najčešće predmeti koji dolaze iz radionica mladih i još neetabliranih dizajnera. Većina ponuđene “robe” upravo se iz tog razloga ne može nigdje drugdje nabaviti.U proteklih je devet godina predstavljeno više od 2000 proizvoda 400 dizajnera iz cijele Austrije i susjednih zemalja. Mnogi poznati dizajneri ako Lucy.d, Polka ili bkm upravo su ovdje po prvi put dobili pravu šansu za prezentiranje svoga rada.

Kako bi privukao što više kupaca, möbel je prije osam godina dobio i webshop, a potom je dobio i vlastiti katalog. Kako svi komadi namještaja ne stanu u kafić zbog svoje veličine 2006. godine u Beču je otvoreno i pravo möbel-prodajno mjesto.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Moj dom

Ako vam je prva asocijacija na bambus crno vino i kola, a stariji ste od 22., vrijeme je za promjene!

Trendovi

Black Friday izvrsna je prilika za kupiti i luksuzne beauty proizvode te odjevne komade kao i modne dodatke.

Moj dom

Želite li dašak ovog godišnjeg doba unijeti u svoj prostor, u nastavku vam donosimo nekoliko ideja koje od vas ne traže financijske eskapade.

Moj dom

Pametnim izborom zidnih boja svoj ćete dom učiniti savršenim mjestom za život. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako to učiniti, odnosno s kojim...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.