Kakav je to muškarac?

Svi pričaju o sponzorušama s gađenjem i prijezirom. Uglavnom su to žene raznih dobi i godišta koje žele samo jedno i ne prezaju ni pred čim da to i dobiju.
Međutim, postoje i muške sponzoruše, a o njima nitko ni riječi, nisam nikad čula da ih netko spominje, da ih netko prezire.

Zašto se samo ženske sponzoruše preziru i gledaju kao neko čudo? Po meni muškarci ne zaslužuju ništa manje osude i prezir, ako ga već mora biti.
Neki dan sam se našla u jednom društvu i ostala sam šokirana pričom kojoj sam prisustvovala.
On, muškarac 40-ih godina, visok, zgodan tako – tako, ništa posebno. Recimo, ja se osobno nikad za njim ne bih okrenula u gradu. Zaposlen s neredovitim primanjima, izuzetno komunikativan, razveden, ima svoju životnu priču.

I priča on nama….

Nakon razvoda ostao je sam, ostao je bez obitelji. Najprije se dobro isklatio po “birtijama”, nauživao žena na jednu noć. Svakakvih žena, rastavljenih, slobodnih, mlađih, starijih, pa i udanih. Bilo mu je super. Sve mu je dosadilo ipoželjeo je neku s kojom bi bio u vezi, jer on ne može biti sam. Ali, ne i bilo kakvu. On zna kakvu ženu treba i želi pored sebe.

On želi ženu koja nije razvedena ili ako je razvedena ne daj bože da ima dijete. On ne želi hraniti ničije tuđe dijete. Ili, ako je već razvedena, bilo bi dobro da ta žena ima veliko dijete koje ima barem 20 godina, pa da se može brinuti sam o sebi.

On želi ženu koja radi, koja ima stan, stalne prihode, koja ima auto i koja je potpuno neovisna, tako da on ne mora “brinuti” o njoj. Čak ne mora biti ni lijepa, ni previše zgodna. Ne mora seksati jako dobro, ali ove uvjete mora ispunjavati da bi bila njegova ili bolje rečeno da on bio njen.

pixabay.com

pixabay.com

Upoznavanje

Upoznao je ženu koja ima i svoj stan, svoj auto, slobodna je i vrlo je utjecajna, na visokom položaju, ima odlična primanja i ta je žena u njegovom životu apsolutni jack pot, kako on kaže. Ona ga voza okolo, gdje god treba, preko nje je upoznao mnogo važnih i utjecajnih ljudi. Pretpostavljam da ona plaća ručkove i večere. Dakle, odnos: molim te ne pitaj me ništa ili muko moja pređi na drugog. Iako, tu nema muke, jer ona ima sve, pa od njega vjerojatno i ne očekuje ništa, što njemu apsolutno odgovara.

Priča nam kako je i ne voli baš previše, jer još uvijek voli svoju bivšu. Priča nam kako ševi ovu novu, a dok je ševi misli na svoju bivšu, jer je seks s bivšom glavni zgoditak na lutriji. Novu bi teško ostavio i ne bi se rado vratio bivšoj – iako je još voli, jer s novom u paketu dobiva sve što mu treba.

Slušam i ne vjerujem

Jesi li sretan s njom? – pitam ga.
On ništa, šuti kao zaliven.
Jesi li zaljubljen u nju? – pitam ga.
On opet ništa, šuti, pretpostavila sam da nije.
Voliš li je? – opet ja, ne odustajem.
On opet ništa, opet muk i pogled u daljinu.

Odustala sam od pitanja. Ta me priča sablaznila u hipu.
Ne voli je ili je voli barem malo, sretan je s njom onoliko koliko može biti, kreše se s njom, a još uvijek misli na bivšu koju bi rado kresnuo i danas nakon svega, jer s bivšom je barem seks bio glavni zgoditak.
Ne razumijem i pitam se tko je tu lud?

Rezime cijele priče u mojoj glavi je bio da nema veze ni tko je ona, ni kakva je ona, bitno je da ima love i da ga barem malo i povremeno kreditira. Bitno je da s njom ima sigurnost, barem onu materijalnu, da ona titra oko njega upravo onako kako on želi i, naravno, da s njom ne želi djecu, jer ne želi više djecu. Jer, kako on kaže, ne želi jednom u budućnosti plaćati dvije alimentacije, obzirom da jednu već plaća!

Iako, nekako u dubini sebe vjerujem da se oko ove nove trudi i prikazuje se u najboljem svijetlu, jer ipak je ona njegov jack pot koji ne bi trebalo propustiti samo tako….
I onda sam ja sama sa sobom sjela i zapitala se, pa dobro kakva je to osoba?

Kakav je to muškarac?

Je li to uopće muškarac?
Je li to samo iskren čovjek sa svim onim svojim ljudskim osobinama ili je to samo jedan ekstra veliki egoista koji misli samo na sebe i na svoje dupe jer i nije ni sposoban misliti na nikog osim na sebe samog i svoje potrebe?
Što je to uopće?
Kako se to zove?

Autor: Sophia – blogerica s bloga Suncokreti na oblacima
Foto: Pixabay