Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Kako biti super mama

Za najzahtjevniji posao na svijetu treba se organizirati, ali i opustiti.

Super mame svakodnevno spretno žongliraju s tisuću obaveza. Uz obaveze na poslu, brigu o djeci i mužu te uz svakodnevne kućanske poslove, ove žene još uspjevaju izgledati odlično te osjećati se dobro. Dan ima samo 24 sata, a toliko je puno obaveza za obaviti.

Kako im uspijeva i koje su tajne za uspješno obavljanje najzahtjevnijeg posla na svijetu – biti majka?

1. Potražite pomoć

Ako ne stignete obaviti sve i to vas frustrira, nije sramota priznati da trebate pomoć. Zamoliti muža da ode umjesto vas u trgovinu, podijeliti djeci zadatke u kućanskim poslovima i angažirati dadilju puno će vam pomoći u svakodnevici.

2. Napraviti raspored

Roditeljske sastanke, izvannastavne aktivnosti vaše djece, sve to zapisujte u kalendar da vam se ne bi dogodilo da nešto zaboravite. Buđenje svaki dan u isto vrijeme, ručak ili večera u određeno vrijeme i zajednička obiteljska aktivnost jednom tjedno ili mjesečno uvesti će rutinu u vaš život i naučiti djecu da budu odgovorna.3. Spremajte stvari

Igračke i nepotrebne stvari redovito pospremajte u ladice ili kutije ispod kreveta, kauča i u ormare. Sezonsku robu pospremite, a sve što vam više ne treba poklonite ili bacite. Prljavo rublje perite redovito da se ne nakuplja.

4. Dovoljno odmora

Da biste bili dobra majka morate se pobrinuti i za sebe. Ako niste naspavani, to će se osjetiti na vama. Kad djeca spavaju, pokušajte i vi zaspati ili barem si napravite toplu kupku da se opustite. Kad se odmorite bit ćete smireniji i uravnoteženi.5. Provodite vrijeme s mužem

Možda zvuči ružno, ali u nedostatku vremena ponekad je jedina opcija planirati i dogovoriti vrijeme koje ćete provesti nasamo s mužem. Izađite iz kuće za vikend, barem na nekoliko sati, jednom mjesečno i družite se s mužem daleko od dječjih poslova.

7. Odbacite osjećaj krivnje

Svaka žena želi biti savršena majka svojem djetetu, a to je često nemoguće postići. Osjećaj krivnje redovito prati mnoge majke, bilo da se radi o odlasku na posao, ostavljanju djece u vrtiću ili s dadiljom. Morate naučiti pustiti taj osjećaj jer radite najbolje što možete.

8. Opustite se

Nije propast svijeta ako se prolije sok po tepihu ili kad djeca moraju jesti zagrijanu hranu jer niste stigli skuhati večeru. Opušteniji pogled na svijet pomoći će vam da budete sretniji i zdraviji. A smijeh i zabava u kući olakšat će djetinjstvo vašim klincima.9. Budite strpljivi

Odgajanje djece je zahtjevan posao i lako je izgubiti strpljenje. Djecu gledajte kao male osobe koje su često bespomoćne i kojima treba vaša pomoć i vodstvo kroz život. Ako ste ljuti, ispričajte se s prijateljicom, a s djecom budite strpljivi.

10. Ne zanemarujte svoj izgled


Bez obzira koliko umorni bili, neka vam osnovna njega o vašoj koži bude imperativ. Nemojte leći u krevet a da niste skinuli šminku i nahranili kožu odgovarajućim preparatom, jer zdrava koža je i lijepa koža, bez obzira koliko vi umorni ili rastrgani od mnogobrojnih dnevnih obaveza bili.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Prvi grad za djecu, MiniPolis, rezultat je intenzivne suradnje s dječjim psiholozima i odgajateljima, a grad je potpuno siguran i prilagođen dječjem uzrastu.

Duh i tijelo

Perovići su užurbanost i buku grada zamijenili životom u prirodi i uživaju u svakom trenu. I znate što – voljeli bismo biti na njihovom...

Savjeti stručnjaka

Omega-3 masne kiseline su važne za razvoj djeteta i mnogi se slažu da ih je sigurno koristiti.

Zanimljivosti

Igračke imaju mnogo dublje značenje. Djeci daju sposobnost stvaranja posebnih emocija i odnosa kroz koje će graditi druge odnose u budućnosti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.