Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Život u dvoje

Kako efektivno komunicirati s partnerom?

5 savjeta za uspješno uspostavljanje verbalne veze.

Zaglušujuća tišina ili pak nekontrolirana vika naravno da nisu pravi načini uspješne komunikacije s partnerom. Za dobru vezu potrebno je naučiti se pravilno razgovarati jer na taj način ćete lakše moći artikulirati osjećaje (koliko god to čudno zvučalo) i doći do željenog rješenja.

Loša komunikacija dovodi do nesporazuma, a nesporazumi ka nepotrebnoj možebitnoj nesreći ili prekidu ljubavi. Zato saznajte kako kvalitetnim razgovorom doći do željenih saznanja.

1. Nema pobjednika

Razgovor nije utrka koja ima pobjednike i gubitnike. Ne morate se nadmetati pametnim protuargumentima jer u krajnjem slučaju gubitnik je onaj koji ostane neshvaćen, a ne onaj koji ima bolje argumente.2. Kompromis kao pokazatelj zrelosti


Popuštanje i uvažavanje partnerovih osjećaja i misli ne umanjuje vašu vrijednost. Sposobnost slušanja i promjene mišljenja je vrlina, a ne mana. Zato ako se i odlučite na dobrodošli kompromis to će biti jedan veliki korak u uspješnoj komunikaciji.

3. Govor tijela

Dok razgovarate pripazite na govor tijela. Primjerice prekrižene ruke govore kako se još uvijek ljutite bez obzira što partneru potvrdno klimate na njegove sugestije. Također, okrenite se tijelom prema onom s kim razgovarate – tako će lakše doći do izmjene energije i komunikacije.

4. Ne okolišajte

Ako primjerice morate riješiti određeni problem, a ne znate kako ga iznijeti – nemojte previše okolišati jer mogli biste se zaplesti u mrežu nerješivih mini-situacija koji imaju više veze s vašim ličnostima i osobinama, a ne sa samim konkretnim problemom. Polako, ali sigurno recite što vas muči, makar ta vaša verbalna bomba ne padne na plodno tlo, tema je otvorena i problem će se kad tada riješiti.5. Slušanje je majka razgovora


Iako razgovor nije monolog, bilo vaš ili partnerov, ipak saslušajte ono što vam ova druga osoba ima za reći. Pustite joj da razmisli, artikulira rečenicu i iznese ju prije nego krenete s odgovorom. Možda će vas iznenaditi s informacijama kojih niste bili ni svjesni.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Seks

Seks je vrlo važan za intimno povezivanje u braku ili vezi, ali ponekad i neočekivane svakodnevne stvari mogu smanjiti libido

Život u dvoje

8 iritantnih rečenica koje mora podnositi gotovo svaka solo žena!

Život u dvoje

Što su žene pametnije, dubokoumnije, to im je teže naći srodnu dušu.

Dobar posao

Ponekad je zlonamjerna, ali nekad i konstruktivna.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.