Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Knjige i glazba

Kako gledamo na ljubav

Nova knjiga Milane Vuković Runjić "Supruge i ljubavnice" cilja i na mušku publiku.

Izdavač „Profil“ ponovno se odlučio na objavljivanje skupa kolumni osobe iz javnog života. Nakon Danijele Trbović, u knjizi „Supruge i ljubavnice“ objavljene su kolumne Milane Vuković Runjić o seksu i ljubavi koje su godinama objavljivane u jednom domaćem tjedniku, ali isto tako i u slovenskom Delu, magazinu Believer iz Los Angelesa te talijanskom časopisu Internazionale.


Oni koji su pratili njen rad, već su pročitali kolumne dok su bile svježe, a ovo je prilika ostalima da se upoznaju s razmišljanjima i stavovima autorice o najzanimljivijoj ljudskoj temi kroz povijest, a to je ljubav.

– Na predstavljanje knjige pozvala sam isključivo meni drage osobe, a posebno mi je drago što je došao moj otac koji mi je bio od velike pomoći kao "novinar istraživač". Pomagao mi je pri sakupljanju materijala za kolumne što je bilo pomalo čudno u to vrijeme. Kada je došao s posla, uvijek bi sa sobom ponio i nekoliko isječaka iz novina o ljubavi i seksu, rekla je autorica na predstavljanju knjige.

U knjizi govori prije svega o sebi i svom ljubavnom životu, a svoja iskustva prenjela je na duhovit i sebi svojstven ironičan način. Priče i situacije ne obrađuje površinski, nego pokušava analizirati problematiku.

Hrvatska verzija Woodyja Allena

Svojom dubinom analize, ne zadržava se samo na jednostavnim objašnjenima, već ljubavi pristupa na „globalizacijski“ način, pozivajući u svakoj kolumni čitatelje da svoja razmišljanja i poglede prošire na različite načine, te se nauče suočiti s ljubavlju na drugačiji način. Primjerice, obilaskom muzeja i izložbi ljudi se kulturno uzdižu i saznaju neke nove stvari o tome kako se na ljubav gledalo kroz povijest.

– Milana je domaća verzija Woodyja Allena. Ona je uspjela na iznimno smiješan i delikatan način progovoriti o svome braku i problemima, ali je u potpunosti uspjela ne prijeći granicu dobrog ukusa i izbjeći vulgaran jezik i način pisanja, rekao je književni kritičar Igor Mandić

Izgleda da je na autoricu dubok trag ostavio način prekida s nekom dragom osobom, te pitanje je li uopće moguće riješiti takvu situaciju na jedan profinjen i elegantan način. U knjizi autorica govori o svojim iskustvima iz braka, a humor i ironija se nalazi iza svake rečenice u knjizi.

U izdanju „Profila“, knjigu možete kupiti po cijeni od 99 kuna.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Darivanje

Fascinantna, sjajno napisana i iznimno maštovita književna rekonstrukcija čuvenog nestanka kraljice krimića, roman koji je osvojio čitatelje diljem svijeta.

She Book Club

Proglašena jednom od najboljih knjiga godine prema izboru Guardiana, autobiografija Zelena svjetla promijenila je živote i inspirirala milijune čitatelja nepokolebljivom iskrenošću, nekonvencionalnom mudrošću i...

She Book Club

Nadahnut zapanjujućim stvarnim događajima, roman Knjiga izgubljenih imena svjedoči o izdržljivosti ljudskoga duha, o snazi hrabrosti i ljubavi pred licem zla.

She Book Club

Autor smatra da se najveća zabluda današnjice skriva iza misli da nas samo drugi mogu usrećiti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.