Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Istaknuto

Kako izaći van pod punom ratnom opremom?

Netko izlazi da se vidi i druži sa svojim prijateljima, netko izlazi da se ispleše do jutra, netko izađe jer mu se ne da biti doma ispred televizije, a netko izađe kako bi upoznao nekog novog, nekog novog prijatelja ili prijateljicu ili pak našao srodnu dušu.

Večernji izlasci su nešto što je normalno i sama izlazim već godinama. Izlaze ljudi svih generacija od klinaca do penzića, sami, s društvom, kako god. Razlozi za izlazak su svakakvi. Netko izlazi da se vidi i druži sa svojim prijateljima, netko izlazi da se ispleše do jutra, netko izađe jer mu se ne da biti doma ispred televizije, a netko izađe kako bi upoznao nekog novog, nekog novog prijatelja ili prijateljicu ili pak našao srodnu dušu.

Dakle, izlazaka je bilo i oduvijek će ih i biti a razlozi izlazaka su nešto posve individualno i osobno.
Super mi je naći se s ekipom u večernjim, ljetnim satima na nekoj terasi uz čašu kvalitetnog crnog vina, uz opuštenu atmosferu i laganu ćakulu. To su, recimo, moji osobni razlozi izlazaka. Volim takva druženja jer mi unose mir nakon cjelodnevnog kaosa i užurbanog života, potrebni su mi i volim taj “no stress” osjećaj.
Isto tako, moje pripreme za izlazak su također bez stresa. Obučeš se, malo piture na sebe, popraviš kosu i gas van, ali nije to baš kod svih tako jednostavno. Često ti večernji izlasci proizvedu dosta stresa, em još i uzmu dosta vremena.

band-691224_1280

Puna ratna sprema

Znam neke žene koje za, recimo večernji subotnji izlazak s društvom, potroše pola dana, ali doslovce pola dana, valjda se počnu spremati oko 2 sata popodne da bi izašle u 22 navečer. Nikad, ali nikad mi nije bilo jasno što imaš toliko raditi na sebi i po sebi. Što?

To su pripreme tipa, od pranja kose, feniranja, peglanja kose, natezanja, zatezanja, make up ovakav, pa ne valja pa onda novi sloj “fasade” koji možda valja. Ali onda odabereš valjda 7 mogućih odjevnih kombinacija, a svaka odjevna kombinacija ima i svoj odgovarajući make up i tako valjda dok ne pogodiš ono što ti paše, ono nešto u čemu se osjećaš valjda superiorno.

U biti, pola dana ti prođe na oblačenje, pa svlačenje, pa stavi šminku pa onda skini šminku jer to nije ta kombinacija boja, pa onda tako unedogled dok valjda ne pogodiš dobitnu kombinaciju za tu večer.
Meni je i samo dok ovo pišem zamorno, a kamoli da se počnem spremati u 14 sati da bih izašla u 22 sata u punoj spremi, iskreno, spremajući se toliko sati ja bih se već umorila i više mi se niti ne bi dalo ići van, ali to sam ja.
Dakle, totalne pripreme za izlazak da bi se pojavila u svom punom sjaju i blještavilu i u svojoj najboljoj mogućoj kombinaciji.

restaurant-690975_1280

Zašto?

Zašto se to radi? Za koga su sve te silne pripreme? Za sebe i da bi se mi dobro osjećali ili za one neke druge, da bi bili primijećeni i zamijećeni?

Često pitam neke svoje frendice za koga ili što se toliko pripremaju i kako im se da uopće, samo onaj mali broj brutalno iskrenih priznaju da je to radi onog suprotnog spola, i ok mi je to, ako si solo i ako nemaš nikog i ako misliš da ćeš upoznati nekog vani jer se za večernji izlazak spremaš po 10 sati, onda ok – spremaj se, iako nekako mislim da sve ono što radimo trebali bi raditi isključivo i samo radi sebe, samo da bi se mi sami sa sobom osjećali bolje, ali…

E sad, gledam po sebi – moja iskustva upoznavanja nekog vani su mi top.

Nikad niti jednog bivšeg frajera nisam upoznala na nekom večernjem izlasku, sve do jednog sam upoznala ili preko prijatelja ili preko posla, na nekim večerama ili tako, ali da sam ciljano izlazila van kako bih upoznala svog potencijalnog princa nisam to nikad radila a neću niti sada, pogotovo ne sada, iako sam mišljenja da ne znaš gdje te čeka ljubav, baš nikad ne znaš.

Gledajući se svoje poznanice i poneku prijateljicu koje vikende potroše na izlaske, kako to zna ponekad biti deprimirajuće za njih jer imaju skroz krivi fokus na izlaske. Izaći van samo i isključivo da bih nekog upoznao i živeći s vjerom da ako nekog i upoznaš da će se od tog stvoriti nešto više mi je totalni fijasko.

wine-890370_1920

Zašto, zašto?

Iz jednostavnog razloga. Vani su najčešće svi pod utjecajem barem male količine alkohola jer jesu i jer je to tako. Sutradan kad se i otrijezne najčešće niti znaju kog su upoznali, niti znaju s kime su pričali, a onda se još i čude čiji su im to novi kontakti u mobitelu. Ako se i sjećaju, e onda je to takva maglurina u glavi da se sami sebi čude, i nisu to moje izmišljotine već to su priče mojih frendova a isto tako iskustva mojih frendica.

A i današnje vrijeme nosi neka čuda sa sobom, u biti nekako je normalno da kad nekog i upoznaš odmah prvu večer da završite ili kod njega ili kod tebe u stanu konzumirajući instant “ljubav”, na brzinu. Ako nisi zainteresiran za konzumaciju takvog instant odnosa odmah si i nezanimljiv i dotični se lagano povlači od tebe jer čemu više trud kad se dogoditi neće ništa.

Često je upravo tako, ne kažem da je to uvijek tako i da je sve ovo pravilo, ali najčešće završi upravo ovako. Ili su svi polupijani pa nemaju pojma s kim ili s čim imaju posla, niti tu večer, a drugo jutro još i manje, ili ti nude seks na brzaka na jednu večer, ili ako bude dobro možda se produži za još koji put, ali bez puno očekivanja i obećanja.
Ako takvu ponudu odmah jasno i glasno odbiješ – jbg, postaješ ne zanimljiv i dosadan i tu se priča privodi kraju.

Opet ponavljam – nije to uvijek tako. Ima i super priča koje imaju sretan kraj i koje još uvijek traju, ali koliko čujem od drugih, a i ponešto iz vlastitog iskustva, nekako često završi baš ovako kako ne bi trebalo…..
I zamisli koja frustracija – ubiješ se cijelo poslijepodne od spremanja i lickanja i onda upravo ovako završi izlazak – fijasko u totalu….

Autor: Sophia – blogerica s bloga Suncokreti na oblacima
Foto: Pixabay

Više

Istaknuto

Prvi zadatak make-upa oduvijek je bio prikriti sitne nesavršenosti i istaknuti ljepotu.

Dobar posao

Sa samo 22 godine, make up artist Karlo Rusan već je ostvario uspjeh o kojima mnogi sanjaju.

Beauty report

Konačno smo ponovno raspoloženi za cool i kreativne eksperimente sa stiliziranjem.

Savjeti i preporuke

Vi, ako ne koristite peglu, bez obzira prije samog feniranja trebate kosu zaštiti i nahraniti koliko je god to moguće.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.