Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Kako izvući najbolje iz maskare?

6 trikova za savršen make-up trepavica.

Maskara je najvažniji make-up proizvod u kozmetičkoj torbici većine žena. Čak i one koje koriste minimalni make-up i one koje se gotovo ne šminkaju, tvrde da se osjećaju kao gole ako ne nanesu barem jedan sloj omiljene maskare.

Duge i tamne trepavice
jedno je od najvažnijih sredstava zavođenja, a u mnogim kulturama znak su senzualnosti i ljepote. No, kako izvući ono najbolje iz maskare i svaki dan imati savršen make-up na trepavicama?

1. Odaberite najbolju maskaru

Na tržištu postoji velik izbor različitih proizvođača maskara, a razlika nije samo u cijeni. Skupe maskara luksuznih brandova traju duže i stvaraju manje grudica, ali kada ih imate na trepavicama, nitko neće primijetiti razliku između skuplje i jeftinije maskare.S obzirom na tip vaših trepavica, odaberite formulu koju trebate, a možete birati između maskara za produljivanje, volumen, vodootporne, dugotrajne ili one koja ne stvara grudice.

2. Izbjegnite grudice

Maramicom obrišite grudicu koja se nalazi na vrhu maskare kad je izvadite iz poklopca. Četkicom za trepavice prijeđite preko trepavica prije nego što se maskara osuši. Ako nemate četkicu za trepavice, operite staru maskaru sa sredstvom za odstranjivanje šminke, sapunom i vodom, osušite je i dobit ćete češljić za trepavice.Ako nastavite nanositi maskaru nakon što se prvi sloj osušio, stvorit će se grudice, stoga završite šminkanje prije nego što se maskara sasvim osuši. Cik-cak nanošenjem maskara također ćete spriječiti grudice.

3. Spriječite razmazivanje

Ispod i oko oka nanesite puder kako biste spriječili razmazivanje maskare. Maskara se obično razmaže zbog uljnih sastojaka koji se nalaze u kremi za lice ili korektoru. Nakon nanošenja maskare, pričekajte nekoliko sekundi prije nego što trepnete.

4. Kombinirajte maskare

Poput profesionalnih vizažista, kombinirajte dva tipa maskare. Nanesite sloj maskare za produljivanje trepavica, zatim sloj za volumen, a višak odstranite pomoću češljića za trepavice.5. Maskara u boji

Crna maskara pristaje uglavnom svima, ali plavušama blijede puti po danu bolje pristaje crno-smeđa boja. Ljubičasta maskara dobro izgleda na smeđim očima, a sve nijanse plave i ljubičaste naglašavaju plave oči.

6. Uvijač za trepavice

Želite li da vaše oči izgledaju veće i izražajnije, koristite uvijač za trepavice. Sušilom za kosu kratko zagrijte uvijač za trepavice, ali prije upotrebe provjerite da nije vruć. Iako postoji uvjerenje da se uvijač ne smije upotrebljavati nakon nanošenja maskare, mnogi tvrde da se smije koristiti, ali nakon što se maskara potpuno osuši.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Brinimo jedna o drugoj

Postoje namirnice koje bi trebali svakodnevno imati na meniju želimo li imati zdrave oči i odličan vid.

Beauty report

Pupa Milano Vamp! Maskara za veliki volumen koja je revolucionarna po svom djelovanju i formuli.

Moj dom

Znate li da ljekoviti napitak ublažava akne?

Brinimo jedna o drugoj

Oči su naš prozor u svijet, stoga je briga o njima nužna

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.