Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Život u dvoje

Kako je biti u vezi s muškarcem koji već ima djecu

Možete li prihvatiti da su mu djeca uvijek na prvom mjestu?

Nakon dugo traženje upoznali ste muškarca iz snova. On ima djecu iz prošle veze ili braka. Iako istraživanja pokazuju da se tu grupu muškaraca smatra boljim komunikatorima, zrelijima te spremnijima za obvezu, djeca i bivše partnerice mogu jako otežati odnos, a ponekad ga čak i uništiti. Ljubavne veze i odnosi sami su po sebi komplicirani, a muškarac s djecom može dodatno zakomplicirati život. Dođe li do prekida vaše veze, a vi ste stvorili dobar odnos s djecom, nećete patiti samo vi i vaš partner, već i treća strana. Razmislite o ovih pet stvari ako ste u vezi s muškarcem koji ima djecu.

1. Iskrenost prema sebi

U bilo kojem odnosu, pa i u ovom važna je iskrenost. Moguće da vi želite djecu. Razgovarajte s njim o njegovim planovima i željama. Saznajte želi li imati još djece. Često razvedeni muškarci ne žele imati još djece. Također, važno je i da znate kako i koliko vremena provodi sa svojom djecom i kakav odnos ima s njima.

2. Djeca su na prvom mjestu

Posve je normalno da su ocu djeca na prvom mjestu. Morate biti fleksibilni i strpljivi jer će se često dogoditi da vam otkaže spoj, posebno na početku veze kada još niste upoznali djecu. Ako mu djeca nisu najvažnija, trebali biste se zapitati želite li uopće biti s takvim čovjekom. S druge strane, djeca jesu prioritet, ali se loša organizacija vremena odražava na kvalitetu veze nakon razvoda.

3. Odnosi s bivšom

Prije nego što se započne veza s razvedenim muškarcem, trebalo bi provjeriti kakve su njegove emocije prema bivšoj ženi. Dok mu pružate podršku za sve što prolazi, ne morate znati baš svaki detalj razvoda, pa čak ni neke njegove prošle veze, ali raspitajte se o majci njegove djece i iskreno razgovarajte o razlozima njihovog prekida ili razvoda. Morate biti svjesni da će, na neki način, bivša uvijek biti prisutna u njegovom životu. Veže ih neraskidiva nit roditeljstva! Problemi nastaju kada stalno govori o njoj i o njihovim problemima, te kada se to odražava na kvalitetu vaše veze i donosi stres i nelagodu. Hodate li s udovcem, nemojte tražiti uklanjanje slika pokojne žene jer ona je majka njegove djece.

4. Upoznavanje djece

Najbolje vrijeme? Teško je to procijeniti, ali neko pravilo govori kako je za upoznavanje potrebno barem šest mjeseci ozbiljne veze, u kojoj ste oboje sigurni da želite provesti život zajedno. Nemojte čekati posljednji trenutak, kada se zaručite ili odlučite živjeti zajedno. Tada ćete trebati provesti još vremena za druženje i bolje upoznavanje. Djeci je potrebno duže vrijeme da prihvate novu situaciju.

5. Budite im prijatelj

Majka je jedna. Nikada nemojte pokušavati zamijeniti nečiju majku. Objasnite im da volite njihovog oca. Ponudite im prijateljstvo i potporu. Nemojte se uzrujavati ako se im se odmah ne svidite. Odnosite se prema njima s poštovanjem i nikad nemojte ružno govoriti o njihovoj majci.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Život u dvoje

Što su žene pametnije, dubokoumnije, to im je teže naći srodnu dušu.

Suncokreti na oblacima

Iako zazirem od aplikacija za upoznavanje, jer sam čula svakakve priče prijatelja koji su redovito tamo, i sama sam ponekad posegnula za istim, jer...

Duh i tijelo

Ljubav prema sebi nije ljubav na prvi pogled, već nešto što se treba osvijestiti i graditi

Dobar posao

Nezavisno istraživanje međunarodne organizacije ICERTIAS sa sjedištem u Švicarskoj, pokazuje da građani Hrvatske smatraju da im najbolji omjer cijene i kvalitete u Hrvatskoj, kada...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.