Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Kako je nastala “Kava za Baku i Djeda”

Kava za Baku ima snažne čokoladno orašasta arome. Kava za Djeda sadrži i malu količinu voćnosti koju joj daje kolumbijska kava.

Pandemija COVID – 19 je u našu svakodnevicu unijela razne pojave koje nazivamo novo normalno. Tako smo odjednom postali oni koji svoje bake i djedove gledaju na udaljenosti od najmanje 2 metra…ponekad smo im samo mahnuli iz daljine dok su stajali na prozoru domova za umirovljenika ili svojih kuća, u strahu i oprezu da im ne ugrozimo zdravlje…Zagrljaji, topli razgovori u skromnim domovima, posebni okusi i mirisi koji se nikada ne zaboravljaju…sve smo to ostavili privremeno daleko, čekajući da ponovno dođe trenutak da postanu normalni.

Iako još uvijek pazimo jedni na druge, posebno na naše najstarije, protekom vremena ipak strah popušta i odlazimo u posjete, uz distancu, tražeći topli pogled bake ili djeda koji je prepun ljubavi i razumijevanja.

Od najmanjih nogu svima se urezuju u pamćenje emocije koje smo doživjeli uz bake i djedove, okusi i mirisi koje su jedino bakina jela donosila na stol…djedovi omiljeni napitci ili novine ostavljene na stolu…I naravno, ona posebna kava koja je zamirisala iz šalice svaki put kada bi baku i djeda posjetili s roditeljima.

Koliko god se doma kuhala kava, nikada nije bila ista onoj koju je baka skuhala. A mama se zaista trudila postići barem približno istu kavu…. Ni danas kao odrasla osoba ne znam kako opisati tu posebnost šalice pune toplog napitka….pada mi na pamet jedino da je to šalica kave ljubavi.

Kad su popustile mjere i kad smo konačno mogli ući u dom u kojem se čini da je vrijeme stalo, dočekao me miris upravo te posebne kave. Ovaj put, baka je kavu skuhala meni. Kao da je znala da mi je potrebna….I kao da je znala koliko se posebno osjećam. Dobiti bakinu kavu – čista je ljubav! I kod bake nikada ne dobiješ samo kavu…dobiješ razgovor, dobiješ razumijevanje, dobiješ podršku….dobiješ sve što je potrebno za preživjeti u današnje užurbano vrijeme. Baka zna tajnu kako da te vrati u vrijeme kada ti je najčešće na pameti bila igra.

Na poslu u okruženju bezbroj zrnaca kave, pratile su me misli kako zahvaliti djedu i baku za sve što su mi dali u toj maloj šalici posebne kave. U jednom trenutku svoje misli dijelim s radnim kolegicama i kolegama i kreću priče pune prisjećanja na trenutke provedene kod bake i djeda. Odjednom netko u društvu kaže: „Zašto za posebnu kavu ne zahvaliti kavom?“

I ta je rečenica pokrenula u meni želju za stvaranjem kave koja će podsjetiti na posebnu bakinu kavu i umjesto mojih riječi, okusom i mirisom joj zahvaliti na svemu.

Dani u pržionici su letjeli, stvarala se kava koja vraća radost na bakino lice… Puno emocija, ljubavi je utkano u svako zrno nove posebne kave. Dok su se u meni vrtjele razne uspomene vezane uz baku i djeda, rađao se novi proizvod…proizvod za Baku i za Djeda. Poseban. Kao što je posebna bakina šalica kave ljubavi.

Kava za Baku i Djeda sastoji se od posebnih kava koje su došle iz Brazila i Kolumbije, s udjelom vrste Robusta iz Guatemale, čiji spoj uistinu podsjeća na divne trenutke u kojima su baka i djed opušteno uživali i barem nakratko zaboravljali svoje probleme o kojima nama nisu pričali – „da ne pokvare okus kave“.

Kava za Baku ima snažne čokoladno orašasta arome. Kava za Djeda sadrži i malu količinu voćnosti koju joj daje kolumbijska kava.

Iako me u stvaranje novog proizvoda potaknula moja osobna priča s bakinom posebnom kavom, vjerujem da svatko od vas ima sličnu priču i da često razmišlja kako razveseliti, iznenaditi i zahvaliti baki i djedu.

 

Zato su kave dostupne na web shopu: https://shop.quahwa.hr/

 

Nalaze se u ambalaži cvjetnog uzorka, da prizove u misli najdivnije emocije koje bake i djedove imaju prema nama i da ih podsjete na razne dogodovštine koje su s nama proživjeli…jer upravo pozitivne misli bude najljepše u nama i simboliziraju novi početak. A s dolaskom proljeća, dolazi i novi početak. I natpisi imaju posebnu poruku… „Najdražoj baki“ i „Najdražem djedu“…To je tako malo, a tako puno.

Ovaj projekt pun emocije prema djedovima i bakama, osmišljen je tako da naručite proizvod putem web shopa, a vrijedna ekipa iz Quahwe ga besplatno i beskontaktno dostavlja na kućna vrata najdraže bake ili najdražeg djeda.

Bake i djedovi se uvijek razvesele kada im nešto poklonilo. A pokloniti kavu koja zahvaljuje umjesto nas i podsjeća na bakinu kavu ljubavi, poseban je dar koji je originalan i još važnije, dolazi iz srca.

Više

Gastronomija

Piće koje sadrži dovoljno alkohola i kofeina da lijepo digne energiju nakon napornog dana ili začini lijena ljetna popodneva možete napraviti i sami.

Zanimljivosti

Svaki drugi Zagrepčanin smatra da je zagrljaj najmanje što svatko od nas može učiniti kako bi nekome zahvalio, a odmah nakon toga slijedi –...

Gastronomija

Ritual ispijanja i uživanja u kavi ostaje prisutan neovisno o godišnjem dobu.

Gastronomija

Priča o Jamaica Blue Mountain kavi počela je 1728. godine, kad je tadašnji guverner Jamajke, Nicholas Lawes, donio više mladih stabala 100% arabike i...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.