Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

Kako jeftino proputovati svijet

Birajte – putovanja na akciji ili vlastitu organizaciju.

Sjedite doma i razmišljate kako svi mogu negdje ići, a kriza je. Prijateljica vam ima manju plaću od vas, živi s dečkom i plaća stanarinu i svako malo pokazuje slike gdje je sve bila. A vama se čini da se ne moguće igdje maknuti od doma bez da potrošite barem pola plaće – e, niste u pravu.

Nije samo gušt putovati avionom i odsjesti u all-inclusive resortima. Kada biste se malo potrudili pročačkati sve mogućnosti, uvidjeli biste da je s malo volje, želje i aktivnosti moguće otići i na drugi kraj svijeta.

Vlak idealan za studente


Prijevozno sredstvo imate također na izbor. Vlak je najpovoljniji za studente i to osim što u -u putuju za 40% jeftinije, mogu lako obići Europu s raznim povlasticama preko Sparpreisea, Europa Speziala, Inter Raila, City Stara.Autobus je nekako najnezgodniji, dugo traje, dosadan je, mnogima je muka, pa ga izbjegavaju na duže staze – ali je definitivno puno jeftinije na taj način otići do Amsterdama, Pariza ili Praga.

Za auto problem parking

Auto spada u luksuzniji prijevoz, pogotovo ako idete po autoputima po Francuskoj i Italiji, dok po Španjolskoj gotovo da i nema naplatnih kućica. Portugal je također prihvatljiv. Ukoliko krećete na istok, nakon Sarajeva više nemate brige.Dakle, ostaje glavni trošak benzin, koji je najbolje podijeliti na što više djelovale, ako idete na road trip. Na taj način, možete birati i najzabačenije i najjeftinije hostele ili u nuždi prespavati u autu. Najveći problem vam je parking u većim gradovima, koji košta i do 50 € dan, stoga birajte hostele i hotele s parkingom.

Ukoliko ne možete sami napuniti auto s prijateljima spremnim za akciju, suputnike možete potražiti i na ridesbook.com.

Avion uz law cost

Na dalje destinacije se definitivno najbolje prebaciti avionom. Više ni to nije tako nemoguće skupo. Ima toliko law cost kompanija da trebate samo birati vrijeme i mjesto te češće pregledavati ponude, kako bi u određene dane dobili i za nekoliko eura let. Kako bi našli najjeftiniju mogući let u određenom trenutku pomaže web stranica www.wegolo.com.Ukoliko zaista želite ići na drugi kraj svijeta, dobro proučite i strane turističke kompanije ili saznajte iz kojeg grada u Europi se najjeftinije leti u koju državu. Tako se primjerice na Bali i natrag može otputovati za 500€, ako idete iz Londona i to preko Nizozemske firme, a do Britanije Easy jetom. Bitna je samo dobra kombinacija.

"Couchsurfing" i "homeexchange"

Što se tiče smještaja, nemojte se ograničavati. Ukoliko nemate rođaka ili prijatelja tako gdje idete, možete se uključiti u "couchsurfing" i opet kod nekoga na kauču prespavati. U tom slučaju računajte da će netko i kod vas poželjeti doći.

Druge opcije su hoteli, hosteli, kampovi i apartmani koji se zaista mogu naći po niskim cijenama. Tako možete u centru Lisabona biti za 17 € po noći u predivnom, otkačenom hostelu, a slične imate u gotovo svakom većem gradu. Za manja mjesta i veće društvo su zgodniji kampovi i apartmani ili, pak, zamjena stanova, ako netko u društvu ima vlastiti stan i nađete osobu na destinaciji koju želite obići koja želi baš u vaš grad – www.homeforexchange.com.

Luksuzna putovanja na akciji

U slučaju da ne dolazi u obzir da si sami tako nešto organizirate, a prijateljice su isto kao koferi, onda su za vas idealna first i last minute putovanja. Od nedavno u Hrvatskoj postoji još jedna opcija – destly.hr.Riječ je o portalu na kojem si nakon registracije možete birati ekskluzivna putovanja snižena i do 70%, samo opet morate pogoditi vrijeme i brzo donijeti odluku, jer ponude stoje svega nekoliko dana. Na taj način je svim ljubiteljima putovanja omogućeno da uživaju u nedostižnih pet zvjezdica i trenutno aktualnom New Yorku, Kanarima, Tajlandu ili Grčkoj po upola nižim cijenama.

Sada je na vama – hoćete ostati sjediti doma u fotelji ili se aktivirati i otputovati.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Fashion report

Kako se odjenuti kako biste zablistali na ulicama i bili neprimjetni među lokalnim stanovnicima?

Putovanja

Pelješac i Korčula dvije su destinacije koje se lako mogu upoznati zajedno, a ubrzo nakon što ih posjetite ćete shvatiti da lako funkcioniraju kao...

Putovanja

Vodimo vas u Virovitičko-podravsku županiju koja je s dva UNESCO područja – rijekom Dravom i Parkom prirode Papuk, ambijentalnim gradovima i mjestima, dvorcima i...

Putovanja

Zar ne bi bilo super opustiti se uz film i pritom uživati u nevjerojatnom i nezaboravnom okruženju?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.