Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
smijeh
smijeh

Duh i tijelo

Kako na brzinu popraviti raspoloženje?

Kada se osjetite loše raspoloženima, važno je imati strategiju koja će vam pomoći razbistriti misli.

Svi smo ponekad malo loše volje… Nekad se jednostavno probudimo neraspoloženi ili se dogodi nešto što nam pokvari dan. Zalijemo se kavom, padne nam mobitel i razbije se ekran, zaspemo na posao….

To su samo neke svakodnevne stvari koje nisu niti malo neobične, ali i dalje nam uđu pod kožu i izazovu mali živčani napad. U takvim trenucima je teško ostati objektivno pribran i dobre volje pa vam u takvim slučajevima predlažemo neke od sljedećih rješenja.

Svježi zrak

Kada osjetite da vam je svega previše, kad vam se „digne tlak“ i stisne tjeskoba, najbolje je izaći na svježi zrak i nekoliko puta duboko udahnuti. Zaista nije preporučljivo predugo biti u zatvorenom prostoru i udisati ustajali zrak. Takvo okruženje će još više doprinijeti depresiji i negativnom načinu razmišljanja. S druge strane, svježi zrak (posebice hladni) će vam razbistriti misli i pomoći da se instantno bolje osjećate!

Ples je lijek

Ako trebate zaista dobar booster sreće i dobrog raspoloženja, naš sljedeći prijedlog je ples. Uz pokrete koje odgovaraju vašem tijelu možete vrlo brzo istjerati iz sebe lošu energiju i ponovno uživati u danu. Ovdje se ne radi samo o moći sugestije, nego je znanstveno dokazano da ples oslobađa hormone sreće endorfin i serotonin. Zašto ne biste pokušali? Pojačajte glazbu i isprobajte neke nove plesne pokrete.

Glazba

Nastavno na temu plesa, glazba također igra veliku ulogu u vezi raspoloženja i razmišljanja. S izborom pjesmama koje slušate morate biti oprezni, jer tužna glazba može još više rastužiti i učiniti vas sjetnima, a dinamična glazba podiže razinu adrenalin. Kada ste loše raspoloženi, najbolje je odabrati neku smirujuću ili veselu pjesmicu da na brzinu popravi raspoloženje. Na primjer, kada ste ljuti ili isfrustrirani, najbolje je slušati zvukove violine ili klavira. Kada ste tužni ili izgubljeni, najbolji izbor će biti ritam afričkih bubnjeva ili senzualni salsa melodija.

Ukusna hrana

Jeste li čuli za frazu „ljubav ide kroz želudac“? E pa, mi smo upravu izmislili novu: „dobro raspoloženje ide kroz želudac“. Iako vam je dan loš i loše se osjećate, kladimo se da će vam neki ukusni obrok popraviti raspoloženje. Zamislite osjećaj kad znate da vam za 20 minuta stiže dostava pizze ili ćevapa. Ako ovo nije momentalni mood booster, onda ne znamo što je!

Vježbanje

Iako je u današnje vrijeme život prebrz i uvijek nekako imamo osjećaj da za ništa nemamo vremena, to je sve zapravo subjektivno. Uvijek imamo barem 5 minuta u danu za odraditi osnovne vježbe i razgibati tijelo. Pogotovo kad smo loše raspoloženi, kratka tjelovježba napravit će čudo za naše tijelo i um.

Šetnja u prirodi

Osim vježbanja kod kuće, još jedna dobra fizička aktivnost je šetnja, poželjno u prirodi. Imat će slične rezultate kao i vježbanje, ali kod ove opcije je dodatan plus je svježi zrak kojem ćete biti izloženi. K tome, predivni krajolici bit će melem za oči. Inače priroda općenito pomaže vratiti balans u svoje živote i smiriti duh i um. Jedna dvadesetominutna šetnja u prirodi dva puta tjedno znatno će doprinijeti kvaliteti vašeg životu i miru duše.

Više

Duh i tijelo

Praksa Movement Medicine približava nam i otvara prostor drevnih znanja koja svima mogu poslužiti u suvremenom svijetu.

Duh i tijelo

Ako ste i vi među onima koji i nakon što završe s poslom osjećaju napetost, razdražljivi su ili se pak mentalno nikako ne mogu...

Duh i tijelo

"Kletva znanja" je komunikacijski fenomen koji se javlja kada se  netko tko je, naprimjer, stručan u nekoj oblasti teško razumije s onima koji nisu.

Duh i tijelo

Nevjerojatna je činjenica da prosječna osoba tijekom samo jednog dana ima oko 70 tisuća misli.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.