Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti i preporuke

Kako odabrati kremu sa SPF-om?

Beauty junkieji ovo pravilo ama baš nikada neće prekršiti, a mnogi slavni ističu da SPF koriste svaki dan, neovisno o kiši ili suncu, baš poput JLo.

Iako nam vremenska prognoza trenutno nije najpovoljnija, a kiša i prohladno vrijeme nam ne nagovješćuje da je ljeto iza ugla, datum na kalendaru ipak to govori. Ispred nas je razdoblje sunčanih dana, a mnogi od vas će svaki slobodan trenutak provoditi što u prirodi, sunčajući se, uz more ili jednostavno uživati na terasi dobivajući ten.

Upravo zato je krajnje vrijeme da pripremite kožu za sunčane dane. Ako imalo vodite brigu o svojoj koži već znate pravilo broj 1 u skincare rutini – SPF svaki dan, svako jutro. Beauty junkieji ovo pravilo ama baš nikada neće prekršiti, a mnogi slavni ističu da SPF koriste svaki dan, neovisno o kiši ili suncu, baš poput JLo.

I društvene mreže su u posljednje vrijeme prepune savjeta kako pravilno pripremiti kožu za sunce te preporuka o redoslijedu nanošenja i kombiniranje skincare proizvoda s dekorativnom kozmetikom. Činjenica je da se SPF zaštita treba koristiti tijekom cijele godine jer smo zrakama sunca izloženi uvijek, čak i tijekom zime ili kada je oblačno. Često se zanesemo ljeti na plaži i ne nanesemo zaštitno mlijeko za tijelo i kremu za lice kada je oblačno i navečer vidimo kobnu grešku – crvenilo koje neće proći danima. Nadamo se da ste na greškama naučili, a sada je vrijeme da naučite kako i zašto koristiti SPF svaki dan.

Zašto koristiti SPF svaki dan?

Možda globalno zatopljenje ne osjetimo iz dana u dan, ali činjenica je kako je tu i sunce je sve jače i jače iz godine u godinu. Što ste više izloženi suncu ono koži nanosi sve više štete. Koža brže stari, bore su vidljivije, dublje i više ih ima, hiperpigmentacijske mrlje su izraženije, nastaju nove tamne mrlje, koža izgleda umorno i beživotno. Upravo su to razlozi zašto što prije trebate početi koristiti zaštitu od sunca, imali 20 godina ili 50. Čak će vam i dermatolozi reći kako je najbolja anti-age zaštita SPF jer nema tog proizvoda koji može spriječiti i spasiti vašu kožu kao zaštita s faktorom.

SPF odnosno Sun Protection Factor označava koliko dugo možete provesti na suncu bez opasnosti od opeklina u odnosu na okolnosti bez zaštite. Dakle, SPF30 daje vam otprilike 300 sigurnih minuta na suncu. Osim broja koji se nalazi kraj SPF (dermatolozi preporučuju najmanje 30), na odabranom proizvodu poželjno je da se nalaze oznake poput UVB i UVA zaštite. UVB zrake uzrokuju opekline i trenutni efekt, a UVA su zrake koje prodiru duboko ispod površine kože te mogu uzrokovati melanom.

Kako odabrati kvalitetnu kremu sa SPF-om?

Prvo i osnovno, kao i kod svake kreme, morate znati kakva vam je koža. Na tržištu postoje razne kreme s faktorom tako da možete birati od anti-age kreme, za masnu kožu, protiv hiperpigmentacijskih mrlja, hidratantnu i sl. Odabranu kremu ubacite u svoju skincare rutinu, nakon seruma i prije primera, tako da ujutro svoju hidratantnu kremu možete zamijeniti kremom sa SPF faktorom.

Ako imate recimo masnu kožu s hiperpigmentacijama, ujutro možete koristiti zaštitnu kremu za masnu kožu, a navečer kremu protiv hiperpigmentacijskih mrlja, ili obratno.
Mogućnosti su različite, a na vama je da odaberete kvalitetnu skincare rutinu zbog koje će vaše lice blistati

Pročitajte još

Savjeti stručnjaka

Svakim danom je sve toplije, a iako nam se tijelo polako privikava na visoke temperature, na plus 30 se nikad nećemo osjećati sasvim ugodno.

Beauty report

Čišćenje lica osnova je svake uspješne njege - ono uklanja prljavštinu i druge štetne tvari koje se tijekom dana 'nakupe' na koži lica, ali...

Savjeti i preporuke

Intense Protect 50+ krema za zaštitu od sunca je ultra širokog spektra zaštite.

Beauty report

Olival Professional krema za lice SPF 50 i Olival Professional fluid za lice SPF 30 proizvodi su koje možete koristiti tijekom cijele godine.

Advertisement