Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Lifestyle

Kako odabrati skijalište?

Zimovanje primjereno osobnim željama i mogućnostima

Atlas Airtours je odabrao skijališta primjerena vašim željama i potrebama svim alpskim zemljama:

Austrija
Skijanje je u Austriji mnogo više od samog sporta. Skijanje je način života, tradicija, izvor prihoda i ništa manje značajno – nacionalni sport. Slobodno se može ustvrditi da je Austrija najskijaškija zemlja svijeta. Možda nema najveća skijališta, no ima neka od najboljih i čitavu galaksiju manjih šarmantnih mjesta po mjeri čovjeka.

skijaliste austrija

Jedan od razloga pri izboru Austrije kao destinacije je svakako apres ski ponuda koja se smatra najboljom u Alpama. Obiteljska skijališta poput Bad Kleinkirchheima, Gerlitzena i Katschberga će u potpunosti ispuniti očekivanja za aktivni odmor svih generacija.

Italija
U Dolomitima u sjevernoj Italiji se može skijati s jednom skijaškom kartom i vjerojatno su najljepši dio Alpa. Tko jednom proskija među stjenovitim vrhuncima, vraća se svake sljedeće godine. Nekoliko je velikih prednosti zbog kojih se isplati ići na skijanje upravo u Italiju. Najvažniji je da su s južne strane Alpa što znači da ih uglavnom ne zahvaćaju atlantski vremenski poremećaji pa je mnogo više sunčanih dana. Često to znači i manje snijega, no Talijani su do savršenstva doveli uređenje staza, pogotovo za sušnih zima.

skijaliste italija

Druge prednosti su u kvaliteti hrane na koju smo svi navikli. Cijene u restoranima, pogotovo vina, su najniže. Smještaj je visoko komforan, a žičare su najmodernije i odlično održavane. Da je kava najbolja niti ne treba posebno isticati.

Francuska
S više od 8000 kilometara skijaških staza u preko tri stotine skijališta Francuska se s pravom može smatrati vodećom skijaškom zemljom Europe. Poker aseva čine Tri Doline (Val Thorens) , Espace Killy (Tignes) , Paradiski i Portes de Soleil (Avoriaz).

skijanje francuska

Mjesta na skijalištima su novo sagrađena sa svrhom funkcionalnosti i što je moguće manje lokalnog prometa. Snježni uvjeti, mreža žičara, raznolikost planina, gastronomija i dobra noćna zabava čine La Belle Francaise neusporedivom u skijaškom svijetu. Skijališta su uglavnom od nas udaljena tisuću kilometara, no po dolasku na planine dug put se brzo zaboravlja. Skijanje u Francuskoj je za mlade i one koji se takvim osjećaju.

Slovenija
Nama najbliža i najdraža Slovenija je oduvijek bila skijaška destinacija velikom broju skijaša. Mnogi su upravo ovdje prvi put stali na skije pa se danas s nostalgijom sjećaju tih prvih koraka u Kranjskoj Gori na Voglu ili Mariborskom Pohorju.

Manja skijališta, u usporedbi s onim daljim europskim, idealna su za obitelji s malom djecom, te za zimovanje svih onih kojima nije samo do skijanja. Zanimljivosti okolnih gradića, Ljubljane, Maribora te prirodnih ljepota Bleda mogu kvalitetno ispuniti boravak u Sloveniji.

pohorje1

Dobre autoceste kojima se brzo stiže do svih najatraktivnijih mjesta te tradicionalna gostoljubivost domaćina čine Sloveniju dobrim izborom za zimovanje.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Advertisement