Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Život u dvoje

Kako održati dobre odnose?

Što činiti kako bi veze preživjele samoizolaciju?

Ako se držite propisanih mjera tijekom pandemije koronavirusa, velike su šanse da viđate svoje partnere, supružnike i ostale članove obitelji više nego što ste navikli. Moguće je i da vam novonastala situacija nije laka! Independent piše da zbog samoizolacije odvjetnici već predviđaju porast broja razvoda do kraja godine.

Navest ćemo vam samo neke od stvari koje su pogubne u svakoj vezi – s koronom ili bez nje…

Nezadovoljstvo izgledom/tijelom

Ako se skrivate i pokrivate da vas partner ne vidi bez odjeće, njegovi komplimenti vam stvaraju nervozu i pitate se što tako zgodna osoba zapravo radi s vama, vjerojatno imate problem s vlastitim tijelom. Nesigurnost nije dobra za vezu jer ubija bliskost i oduzima dio slobode, zaigranosti i spontanosti (npr. seks samo u mraku ili pod utjecajem alkohola). Problem se može riješiti prihvaćanjem vlastitog izgleda i povjerenjem u partnera. Ako pohvali vaš izgled, vjerujte mu, zašto bi lagao. Drugi korak je da počnete otvoreno pričati o svojim nedostacima kako bi partnera upoznali s time što vam muči te riješili neke vlastite fizičke nedoumice.

Loš tajming

Razgovor je izrazito važan za uspjeh veze, ali neće riješiti problem ako se vodi u neprikladnom trenutku. Umjesto da jednostavno izbacite bijes iz sebe, recite partneru: “XY me muči, možemo li o tome večeras razgovarati?” I nikad, baš nikad s takvim razgovorima ne započnite putem poruka.

Vikanje

Bilo da je riječ o svakodnevnim sitnicama ili stvarnim problemima, vikanje i deranje još nije riješilo niti jedan problem. Ako se izderete na partnera, za očekivati je da će vam on uzvratiti istom mjerom i da ćete upasti u začarani krug iz kojeg se ne može izroditi ništa dobro. Agresivan ton je znak da niste sigurni u partnerove osjećaje, ali ako se uvijek na njega izderavate samo ćete ga dodatno udaljiti od sebe. Prije nego što povisite glas, postavite si stoga pitanje je li razina vaše ljutnje proporcionalna s problemom i jeste li zapravo bijesni iz nekog sasvim drugog razloga.

Natjecanje

Uvijek imate na umu što ste vi učinili za njega, a on za vas… Međutim, cilj veze nije sakupljanje bodova i pobjeda nad partnerom. Takvim ponašanjem ne možete baš ništa osvojiti, djetinjasto je i zapravo je iskaz vaše nesigurnosti, jer vam se čini da vas partner ne razumije, ne sluša i da mu nije dovoljno stalo. Prije nego što ga optužite da nikad ne pere suđe i nikad ne pegla veš, prisjetite se svega što on radi umjesto vas.

Kad prošlost diktira sadašnjost

Ako sadašnjeg dečka/curu teretite za pogreške bivšeg partnera, još uvijek niste ostavili prošlost iza sebe i krenuli dalje. Pokušajte zapisati činjenice koje vas tjeraju na sumnju i pitajte se jesu li doista opravdane i sliče li starim problemima. Pitajte se zaslužuje li partner doista vaše nepovjerenje i ljutnju ili se samo “iživljavate” na njemu zbog starog tereta. izvor www.metro-portal.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Život u dvoje

Zašto je i dalje toliko kontroverzno da neke starije žene vole mlađe muškarce?

Život u dvoje

Od navika, seksualnog ponašanja, oblačenja, načina na koji partner govori ili jede, sve može biti iritantni i naporno.

Suncokreti na oblacima

S obzirom na to da  su neki „stari mladići“, neki razvedeni, neki u lošim brakovima - neki dan su provukli temu žena.

Drama Queen

Danas ćemo zaroniti u vrtlog veza u digitalnoj eri.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.